Ο Εθελοντισμος απαιτει Εκπαιδευση

Έπεσε η αυλαία στο σχολείο εκπαίδευσης νέων εθελοντών της ΕΟΔ Ροδόπης

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος του Βασικού Σχολείου Εκπαίδευσης Νέων Εθελοντών Διασωστών, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ροδόπης.
 
Ακολουθώντας το μότο «Ο Εθελοντισμός απαιτεί εκπαίδευση», η  ΕΟΔ Ροδόπης, σε συνεργασία με Εκπαιδευτές της κεντρικής διοίκησης αλλά και άλλων Παραρτημάτων της, οδήγησαν τους εκπαιδευόμενους βήμα-βήμα σε αυτήν την οργανωμένη προσπάθεια, που ως στόχο έχει, την προσφορά προς το συνάνθρωπο.
 
Στόχος της εκπαίδευσης ήταν η θωράκιση του νέου εθελοντή στο βασικό ζήτημα της αυτοπροστασίας, καθώς και στους τρόπους και τις μεθόδους που απαιτούνται ώστε να επιχειρήσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στο εκάστοτε περιβάλλον.
 
Για εννιά Σαββατοκύριακα οι εκπαιδευόμενοι εργάστηκαν με όρεξη και ενδιαφέρον, μαθαίνοντας τους Βασικούς Κανόνες Διάσωσης, Πρώτων Βοηθειών, τους κανόνες που αφορούν στη Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο, στην Ορεινή Διάσωση, στην Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών, στις Τηλεπικοινωνίες.
 
Εκπαιδεύτηκαν στη θεωρία και στην πράξη και ελέγχθηκαν με γραπτές εξετάσεις, τόσο κατά τη διάρκεια των επιμέρους Ενοτήτων, όσο και κατά την ολοκλήρωση του κύκλου του Βασικού Σχολείου.
 

Κυρίως έγιναν ομάδα -που είναι το ζητούμενο- και απέδειξαν πως αυτή η «νέα φουρνιά» θα στελεχώσει με αξιώσεις την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης, ανανεώνοντάς την και δίνοντας το δικό της στίγμα στα δρώμενα του δήμου Κομοτηνής, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και όπου της ζητηθεί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
«Η εκπαίδευση θα είναι συνεχής και θα εμπλουτίζεται πάντα με καινούριες θεωρίες, Πρωτόκολλα και τεχνικές. Ένα μόνο παραμένει ίδιο, αναλλοίωτο στο χρόνο, όπως αποδεικνύεται αυτά τα 20 και πλέον χρόνια που η ΕΟΔ Ροδόπης δίνει το παρόν, συμμετέχοντας όχι μόνο σε επιχειρήσεις και αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και στις διάφορες εκδηλώσεις της καθημερινότητας των συμπολιτών μας: η χαρά και η ικανοποίηση του διασώστη  για προσφορά», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΔ Ροδόπης Στάθης Γκεβρέκης.
 
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης σε ανακοίνωσή της ευχαριστήσει «το Δήμο Κομοτηναίων, τον Τύπο και τα ΜΜΕ, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και τους πολίτες της περιοχής μας για το ενδιαφέρον που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του Βασικού Σχολειού, αλλά κυρίως, για το ενδιαφέρον που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν, στο πέρασμα του χρόνου, για τις δράσεις και την εν γένει παρουσία της ΕΟΔ Ροδόπης στην περιοχή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.