Ο εορτασμος της Εθνικης Επετειου στις Σαπες

Επίσημη δοξολογία, σημαιοστολισμός και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης

Την επέτειο του 1821 τίμησε και ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών με επίκεντρο των εκδηλώσεων τιμής τις Σάπες.

Συγκεκριμένα η επίσημη δοξολογία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής με επί κεφαλής Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, των Διοικητών των Σωμάτων Ασφαλείας των Σαπών και εκπροσώπων των φορέων των Σαπών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Π. Καρπούζη, εκπαιδευτικό του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών, ενώ ακολούθως οι επίσημοι μετέβησαν στον χώρο τού μνημείου πεσόντων αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Μεταξύ αυτών και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζιχάν Ιμάμογλου ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το μήνυμα του Ντίνου Χαριτόπουλου

«Συμπληρώνονται 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενός κορυφαίου και εμβληματικού γεγονότος για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό» ανέφερε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος κ.Ντίνος Χαριτόπουλος σημειώνοντας πως «στην ατομική και συλλογική μας μνήμη η Επανάσταση είναι ταυτισμένη με την ιδέα του Αγώνα για ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία. Ένας Αγώνας που σημάδεψε το παρελθόν μας, σηματοδοτεί το παρόν μας και στοχοθετεί το μέλλον μας».

«Εμπνεόμενοι από τον Αγώνα του 1821 δίνουμε τους σύγχρονους Αγώνες, για την υπέρβαση των σημερινών κρίσεων και των προκλήσεων που έχουν πολλαπλά πρόσωπα, πολλαπλές όψεις και αιτίες. Χρόνια πολλά!» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.