Ο εορτασμος της 14ης Μαιου σε 31 «κλικ» (+ Gallery)

Οι ωραιότερες στιγμές της σημερινής ημέρας μνήμης μέσα από τον φακό του "ΠτΘ"

Σε μόλις 31 φωτογραφικά στιγμιότυπα ο «ΠτΘ» συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα όσα έλαβαν σήμερα, 14η Μαϊου, ημέρα απελευθέρωσης της Θράκης, στην Κομοτηνή.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα αυτή ξεκίνησαν με το αρχιερατικό συλλείτουργο που έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, στο οποίο συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η επίσημη δοξολογία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας δια στόματος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ.Νότη Χαραλαμπίδη.

Αμέσως μετά και για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν των Αναπήρων Πολέμου, από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη, στον πρώτο όροφο της ΠΕ Ροδόπης για όλους τους προσκεκλημένους και τους πολίτες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ενώ ακολούθως μετέβησαν στο Ηρώο για την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων  από τον υφυπουργό Επικρατείας κ.Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ.Γιώργο Παυλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ.Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ.Γιώργο Πετρίδη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, καθώς επίσης και από εκπροσώπους εφεδρομπολεμιστικών οργανώσεων, ενώσεων αποστράτων και εκπροσώπων όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων  που εδρεύουν στον νομό.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.