Ο Δημος Κομοτηνης και ο Ξενωνας Φιλοξενιας Κακοποιημενων Γυναικων συνεχιζουν δυναμικα να στηριζουν και να αντιστεκονται σε καθε παραβιαση των δικαιωματων των γυναικων

Μήνυμα του Δήμου Κομοτηνής για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

«Ο Δήμος Κομοτηνής στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το γυναικείο κίνημα» ξεκαθαρίζει σε μήνυμά του με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας. Ο Δήμος στέκεται ιδιαίτερα στη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας τονίζοντας πως θα συνεχίσει δυναμικά να στηρίζει, να ενδυναμώνει και να αντιστέκεται σε κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Αναλυτικά το μήνυμα του Δήμου Κομοτηνής:

«Τιμούμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μια επετειακή ημέρα, με την οποία η Διεθνής Κοινότητα αποτίνει φόρο τιμής στους αγώνες για την κατοχύρωση και την εδραίωση της γυναικείας ισότητας. Από την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη το 1857 μέχρι σήμερα μπορεί να έχουν επιτευχθεί πολλοί στόχοι στην κατεύθυνση της γυναικείας χειραφέτησης, υπάρχουν, όμως, πολλά ακόμη «κάστρα» ανισότητας για να καταλυθούν.

Ο Δήμος Κομοτηνής στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το γυναικείο κίνημα και ενώνει τη φωνή του με τις φωνές των γυναικών για πλήρη ισότητα σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής του τόπου μας, αλλά και της χώρας συνολικά. Ένα από τα σημαντικότερα παραδείγματα αυτής της πάλης μας είναι και η λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας αλλά και γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις. Είναι ο μοναδικός ξενώνας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στηρίζει έμπρακτα το πολύτιμο έργο που παρέχει το προσωπικό της δομής, σε κάθε φιλοξενούμενη γυναίκα και παιδί που το έχει ανάγκη, αλλά και κάθε δράση που διοργανώνει, με σκοπό την αρωγή στην εξάλειψη κάθε μορφή βίας ενάντια στις γυναίκες. Ο Δήμος Κομοτηνής και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών συνεχίζουν δυναμικά να στηρίζουν, να ενδυναμώνουν και να αντιστέκονται σε κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Στον αγώνα αυτόν που θα  συνεχιστεί όσο η βία θα μαστίζει το γυναικείο φύλο θα είμαστε όλοι συνοδοιπόροι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.