Ο Δημητρης Σαμαρας νικητης των 12ων Περιφερειακων Αυγομαχιων

Συμμετείχαν 24 αυγομάχοι, διαφόρων ηλικιών από όλη την περιφέρεια

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ο Σύλλογος Ποντίων “Ακρίτες Νέας Κρώμνης” Δράμας, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Δράμας και την ΔΕΚΠΟΤΑ, πραγματοποίησαν με επιτυχία, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στις 16:30, στο προαύλιο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας(Νέα Κρώμνη), τις 12ες Περιφερειακές Αυγομαχίες, σε μια προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης του εθίμου του τσουγκρίσματος των αβγών, που οι Πόντιοι πρόγονοι έφεραν από τις πατρογονικές τους εστίες.
 

Συμμετείχαν 24 αυγομάχοι, διαφόρων ηλικιών και από διάφορα μέρη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κάθε αυγομάχος είχε στην κατοχή του 30 βρασμένα και αριθμημένα αβγά, τα οποία αφού ελέχθησαν από την επιτροπή που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό, επιδόθηκαν σε τσουγκρίσματα, η έκβαση των οποίων ανέδειξε νικητές τους Δημήτριο Σαμαρά, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση, Αθανάσιο Κιουμουρτζίδη, ο οποίος κατέλαβε την δεύτερη θέση  και τον Θεόφιλο Παπαδόπουλο, ο οποίος πέτυχε την τρίτη θέση. Οι τρεις νικητές βραβεύθηκαν με κύπελλα, καθώς και με χρηματικό έπαθλο της τάξης των 200 ευρώ, 100 ευρώ και 50 ευρώ, αντίστοιχα.
 
Η εκδήλωση διανθίστηκε με την συμμετοχή των παραδοσιακών τμημάτων χορού του Συλλόγου Ποντίων “Ακρίτες Νέας Κρώμνης”, που εκτός από το ποντιακό σχήμα, το σωματείο εμφάνισε και ομάδα που παρουσίασε χορούς από την Μακεδονία. Μετά το πέρας του αγώνα, ακολούθησε ποντιακό γλέντι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον την εξέλιξη του αγώνα.
 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Χρύσα Μαυρίδου αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο κ. Γρηγόρης Κεσαπίδης πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Δημήτριος Σιδηρόπουλος, εκπρόσωπους του Δήμου Δράμας και αντιπρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, η  κ. Σοφία Μενεσελίδου εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘ Κομοτηνής, ο  κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, η κ. Γεωργία Χειράκη, Περιφερειακή Σύμβουλος, η κ. Παρθένα Μισαηλίδου, επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων “Ακρίτες Νέας Κρώμνης”.
 
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε γραπτό του μήνυμα ευχαριστεί όλα τα σωματεία της Περιφέρειάς μας, που εδώ και δώδεκα συναπτά έτη στηρίζουν την αναβίωση του συγκεκριμένου εθίμου, και φυσικά τον Σύλλογο Ποντίων “Ακρίτες Νέας Κρώμνης” για την άψογη διοργάνωση των 12ων Περιφερειακών Αυγομαχιών. Επίσης ο Σύνδεσμός απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Δράμας και στη ΔΕΚΠΟΤΑ για την υποστήριξη της εκδήλωσης, τους αυγομάχους που έλαβαν μέρος στον αγώνα αυτό και στον πατέρα Βασίλειο για την πολύτιμη συνδρομή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.