Ο Δημητρης Μαγγας νεος Προεδρος του Ενιαιου Συλλογου Δημοτικων Υπαλληλων Ροδοπης

«Οι συνάδερφοι δεν πρέπει να αδρανούν και να περιμένουν να τους σώσουν άλλοι, γιατί αν δεν κινητοποιηθούν, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα»

Την ανάγκη αγωνιστικής εγρήγορσης όλο το επόμενο διάστημα για όλους τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, τονίζει ο κ. Δημήτρης Μάγγας, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Όπως τόνισε, μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο, γιατί τα μέλη του Συλλόγου, όπως και όλη η κοινωνία, πλήττονται από την οικονομική κρίση που συνεχίζεται.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι ιδιαίτερα επίκαιρα και πάγια αιτήματά τους, όσο αφορά τις μισθολογικές απολαβές που έχουν μείνει ίδιες, πέρα από τη μισθολογική ωρίμανση, από το 2010, το ξεπάγωμα της μισθολογικής διετίας 2015-17 που δεν προσμετρήθηκε ποτέ, αλλά και την επαναφορά των δώρων.

Την ίδια ώρα μπροστά τους είναι ο αγώνας για να μην αφαιρεθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων, αλλά και η ανάγκη της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία έχει καταργηθεί σε όλους πλην τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζονται για την πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, που πέρα από τα αιτήματα που αναφέρθηκε προηγουμένως, περιλαμβάνει και την ενίσχυση του συστήματος υγείας, που απέδειξε την χρησιμότητά του κατά την πανδημία, αλλά και την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη για την συνδικαλιστική δράση, που θεωρούν πως καταργεί δικαιώματα κατοχυρωμένα εδώ και δεκαετίες.

«Οι συνάδερφοι δεν πρέπει να αδρανούν και να περιμένουν να τους σώσουν άλλοι, γιατί αν δεν κινητοποιηθούν, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.