Ο Δημαρχος Κομοτηνης για την αναπλαση της περιοχης του Παλιου Γυμνασιου Αρρενων

«Διαμορφώνουμε σταδιακά την εικόνα μιας πόλης όπου μπορούν οι πολίτες να ζουν και να ονειρεύονται»

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε ο Δήμος Κομοτηνής την είδηση της ένταξης στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του έργου, ύψους 4,8 εκ. ευρώ, «Ανάπλαση ευρύτερης περιοχής πέριξ του “Παλαιού Γυμνασίου Αρρένων”».

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης επεσήμανε αρχικά πως «ο σχεδιασμός μας για μια σύγχρονη, λειτουργική πόλη που ανταποκρίνεται στο όραμά μας για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού μας προχωρά με σταθερά βήματα».

Παράλληλα επικεντρώνοντας στο έργο της ανάπλασης της Παλιάς Νομικής εξήγησε πως  «έρχεται να συνδέσει τις παρεμβάσεις μας στο ιστορικό κέντρο, να εξυπηρετήσει ανάγκες της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού και να διαμορφώσει σταδιακά την εικόνα μιας πόλης όπου μπορούν οι πολίτες να ζουν και να ονειρεύονται. Περιλαμβάνει ανασχεδιασμό σημείων αναφοράς της πόλης όπως είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Θερινό ΔΗΠΕΘΕ, το Κτίριο της Παλιάς Νομικής, το Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής».

«Η ένταξη του συγκεκριμένου έργου αποτελεί απτό παράδειγμα ότι όταν η αυτοδιοίκηση θέλει μπορεί να ξεπερνά εμπόδια» σχολίασε κλείνοντας τη δήλωσή του ο δήμαρχος.    

Να θυμίσουμε ότι η πράξη του έργου αποτελείται από δύο υποέργα:

  • τον Ανασχεδιασμό μίας ευρύτερης περιοχής όπου θα διαμορφωθούν οι υπαίθριοι χώροι της παλαιάς Νομικής Σχολής, θα ανασχεδιαστεί ο πεζόδρομος μεταξύ του παλαιού Γυμνασίου Αρρένων και της παλαιάς Νομικής Σχολής, θα γίνει η ανάπλαση της νησίδας πρασίνου μεταξύ περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αρχαιολογικού Μουσείου και του Θερινού Θεάτρου, θα κατασκευαστούν χώροι ελεύθερης στάθμευσης και ποδηλατόδρομος (3.000.000,00 ευρώ).
  • την Ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, που βρίσκεται εντός της ανωτέρω ευρύτερης περιοχής παρέμβασης (1.856.278,75 ευρώ).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.