Ο Δικηγορικος Συλλογος Ροδοπης για το φαινομενο της κινησης των διακινητων στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας

Χαρακτηρίζει επιτακτική την εντατικοποίηση των ελέγχων και την ανάληψη πρόσθετων και στοχευμένων αποτρεπτικών μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την εταιρία «Εγνατία Οδό»

Παρέμβαση για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την κίνηση διακινητών παράτυπων μεταναστών στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό πραγματοποιεί και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης.

Σε συνέχεια των θεσμικών αντιδράσεων από φορείς της Ροδόπης και του Έβρου ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης σε ανακοίνωσή του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και ζητά την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών και στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπισή του.

Αναλυτικά το κείμενο της παρέμβασης έχει ως εξής:  

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται, συστηματικά, παραβίαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, στο οδικό δίκτυο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από διακινητές παράτυπων μεταναστών ή παράνομους μετανάστες, οι οποίοι κινούνται στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας οδού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των διερχομένων οδηγών όσο και των συνεπιβαινόντων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ΡΟΔΟΠΗΣ

  • κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για το ανωτέρω άκρως επικίνδυνο φαινόμενο και ζητά την ΑΜΕΣΗ ανάληψη πρωτοβουλιών και στοχευμένων δράσεων αντιμετώπισής του.

Ειδικότερα, κρίνεται επιτακτική η εντατικοποίηση των ελέγχων και η ανάληψη πρόσθετων και στοχευμένων αποτρεπτικών μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την εταιρία «Εγνατία Οδό».

Ως εκ του ανωτέρω λόγου,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

την πλήρη και απόλυτη διαθεσιμότητα του επιστημονικού μας φορέα, στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης των απαιτούμενων περιφερειακών μέτρων και τεχνικών παρεμβάσεων, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, προς επίτευξη της οδικής ασφάλειας.

Η οδική ασφάλεια συνιστά θεμελιώδες προαπαιτούμενο και ΜΑΣ αφορά ΟΛΟΥΣ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.