Ο ΔΑΔΑΑ για τον Αντωνη

Ζητά δικαιοσύνη για μια συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς διακρίσεις

Δικαιοσύνη για τον Αντώνη ζητά ο ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας πως συνυπογράφει τα όσα αναφέρει και η ΕΣΑμεΑ σε σχετική της ανακοίνωση (βλ. Το αναπηρικό κίνημα θρηνεί και ζητά δικαιοσύνη για τον Αντώνη https://www.esamea.gr/el/article/to-anaphriko-kinhma-thrhnei-kai-zhta-dikaiosynh-gia-ton-antwnh).

Θυμίζει δε ότι τα μέλη του ΔΣ ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης με κάθε αιτία κι αφορμή τονίζουν ότι «οι διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές συμπεριφορές από το συνηθισμένο, πρέπει να έχουν και διαφορετική αντιμετώπιση», αντιτίθενται σε κάθε μορφή μισαναπηρισμού και διεκδικούν για όλους τους συμπολίτες μας το δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητάς τους ενάντια σε κάθε αυθαίρετη στάση που αμφισβητεί και θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματά τους.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης, θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή προγράμματα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, να εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές, να διεκδικεί πολιτικές ευαισθητοποίησης της πολιτείας και της κοινωνίας, που θα καλλιεργήσουν την αποδοχή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και θα προάγουν την εκπαίδευση εργαζομένων αλλά και όλων των πολιτών για μια συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

Τέλος ο ΔΑΔΑΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς του Αντώνη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.