Ο Χρηστος Μετιος «ανοιγει τα χαρτια του» για το Μεγαρο Μουσικης

Η άμεση ανάγκη σύστασης οργανισμού, οι σοβαρές ελλείψεις του Μεγάρου Μουσικής και η απουσία εκπροσώπου του Δήμου Κομοτηνής

Σε θέμα των ημερών έχει αναδειχθεί για την τοπική κοινωνία της Κομοτηνής η σύνθεση της νέας Επιτροπής Διαχείρισης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Κομοτηνής, ήτοι του Μεγάρου Μουσικής της Κομοτηνής, με αρκετούς σκεπτόμενους συμπολίτες μας να σχολιάζουν τα άτομα που την απαρτίζουν καθώς επίσης να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις για το πλαίσιο λειτουργίας και αξιοποίησής του.
 
Και ενώ, ένεκα της υπολειτουργίας του Μεγάρου τα τελευταία χρόνια, οι ελπίδες σύσσωμης της κοινωνίας για την ανάδειξη της δυναμικής που φέρει το πολιτιστικό αυτό κέντρο της περιοχής μας, με το νέο ξεκίνημα, τα προβλήματα και οι δυσκολίες που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα μέλη της νέας επιτροπής είναι πολλά.
Η σύνθεση της Επιτροπής εγκρίθηκε ομοφώνως κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης, ενώ στην συζήτηση που αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το Μέγαρο Μουσικής της πόλης μας, επί τάπητος τέθηκαν επίσης οι αρμοδιότητες για τον καθορισμό και την οργάνωση των προγραμματικών δράσεων του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου, αλλά και τη σύστασή του σε Οργανισμό, που παραμένει ο κυρίαρχος στόχο της νέας διοίκησης.
 

Χρήστος Μέτιος «Η σύνθεση της νέας Επιτροπής Διαχείρισης μία άκρως επιτυχημένη επιλογή»

Ο κ. Χρήστος Μέτιος, πρόεδρος της Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης μίλησε σήμερα στο Ραδιόφωνο του Παρατηρητή, παρουσιάζοντας τα πρόσωπα που συνθέτουν την 13μελή νέα Επιτροπή ευχαριστώντας τους για την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετέχουν όπως είπε ενεργά στην επιτροπή «δίνοντας σε αυτό το νέο ξεκίνημα την δυναμική που χρειάζεται και προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους».
 
Ο ίδιος τόνισε πως όλα τα μέλη της Επιτροπής φέρουν σημαντικό βιογραφικό, ενώ έχουν αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για τη δομή αυτή του τόπου μας, χαρακτηρίζοντας την επιλογή τους ως μία άκρως «επιτυχημένη επιλογή». Όπως επεσήμανε «υπάρχουν πολλά ακόμα πρόσωπα που θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν ωστόσο όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να γίνει μία κάποια επιλογή». 

«Η απουσία εκπροσώπου του Δήμου Κομοτηνής πρόκειται για μία επιλογή του Δημάρχου Κομοτηνής και έτσι δεν θα μπορούσε παρά να γίνει σεβαστή»

Ερωτηθείς σχετικά με την απουσία εκπροσώπου του Δήμου Κομοτηνής στην Επιτροπή αυτή, ο κ. Μέτιος περιορίστηκε στο να αναφέρει πως « πρόκειται για μία επιλογή του Δημάρχου Κομοτηνής και έτσι δεν θα μπορούσε παρά να γίνει σεβαστή» σημειώνοντας στη συνέχεια πως «εμείς θα προσκαλούμε τον δήμαρχο στις δράσεις και στις εκδηλώσεις μας».
 
Κατά την εν λόγω συνεδρίαση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Ροδόπης συζητήθηκαν όλα τα οικονομικά, διοικητικά, τεχνικά και λοιπά θέματα, που αφορούν στο Μέγαρο Μουσικής, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, ενώ όπως επεσήμανε «ξεκίνησε και ο οικονομικός απολογισμός των πεπραγμένων από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έγινε καταγραφή των αναγκών και όλων των σοβαρών ελλείψεων και, τέλος, αποφασίστηκε η άμεση και δραστική αντιμετώπιση όλων των θεμάτων». 

«Σοβαρές οι ελλείψεις και οι ανάγκες του Μεγάρου Μουσικής»

Δίνοντας περαιτέρω διευκρινίσεις ο Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε πως όπως προέκυψε και από τη συνεδρίαση «οι ελλείψεις και οι ανάγκες του Μεγάρου Μουσικής της Κομοτηνής είναι σοβαρές» δίνοντας ως ενδεικτικά παραδείγματα την έκδοση νέας άδειας λειτουργίας, τον ορισμό νέου τεχνικού ασφαλείας, συντηρήσεις στις δομές πυρασφάλειας, υδραυλικών κτλ., σημειώνοντας επίσης πως «υπήρξε σαφής πρόθεση όλου του διοικητικού συμβουλίου να ενεργήσουμε άμεσα και ουσιαστικά για την επίλυση όλων των θεμάτων». 

«Απορώ πως λειτουργούσε τόσα χρόνια το Μέγαρο δίχως Οργανισμό»

Ως σημαντικότερο θέμα που χρήζει ωστόσο άμεσης επίλυσης σύμφωνα με τον ίδιο είναι η σύσταση του Οργανισμού, καθώς όπως επεσήμανε «αν δεν συσταθεί ο Οργανισμός δεν θα μπορέσουν να μεταφερθούν στην επιτροπή αρμοδιότητες και θέματα, οικονομικά και τεχνικά και να προβούμε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, πάνω στη βάση της νομιμότητας και της πλήρους διαφάνειας στην οποία θέλουμε να κινηθούμε» εκφράζοντας επίσης την απορία του για την έως τώρα λειτουργία του Μεγάρου δίχως Οργανισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.