Ο Χρηστος Μαστροκωστας νεος Κοσμητορας της Νομικης Σχολης του Δ.Π.Θ.

Με θητεία έως το Νοέμβριο του 2020

Τον Καθηγητή πρώτης βαθμίδας της Νομικής Σχολής κ. Χρήστο Μαστροκώστα εξέλεξαν τα μέλη της ως νέο Κοσμήτορα στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.
 
Η θητεία του νέου Κοσμήτορα είναι 3 έτη, από τις 1 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.
 
Ο κ. Μαστροκώστας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Στην ίδια πόλη παρακολούθησε όλες τις εγκύκλιες σπουδές του. Απεφοίτησε από το Ι΄ Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με βαθμό άριστα “18 9/10”.
Το 1975 πέτυχε, μετά από εξετάσεις, στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., από όπου αποφοίτησε το Φεβρουάριο του 1980 με βαθμό Άριστα “9”.
 
Το ακαδημαϊκό έτος 1980-1981 παρακολούθησε στη Νομική Σχολή (Faculté de Droit etSciencePolitique) του Πανεπιστημίου του Aix-Marseille (Université de Droit d’ Economieet des Sciences d’ Aix – Marseille) της Γαλλίας μεταπτυχιακά μαθήματα στο «Δίκαιο των επιχειρήσεων» (Droit des Affaires) και έλαβε το δίπλωμα “Diplôme d’ ÉtudesApprofondies” (D.E.A.) με διάκριση “λίαν καλώς” (assezbien), που ήταν η μοναδική διάκριση σε όλο το τμήμα (major), με έπαινο για τη διπλωματική εργασία στο πτωχευτικό δίκαιο με θέμα «Lesdroitsduvendeur des meublesencas de procédurecollective d’ l’ achéteur» (“Τα δικαιώματα του πωλητού κινητών σε περίπτωση πτώχευσης του αγοραστή”), η οποία ήταν η καλύτερη εκείνης της χρονιάς.
 
Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1981-1985 εκπόνησε στο ίδιο Πανεπιστήμιο διατριβή με θέμα “Lesort des engagementssouscrits au nom d’ unesociétépendantsapériode de formationen droit françaiseten droit hellénique” (Οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνονται για λογαριασμό μίας εταιρίας κατά το προϊδρυτικό στάδιό της, στο γαλλικό και το ελληνικό δίκαιο), υπό την επίβλεψη του καθηγητή JacquesMestre.
 
Tov Δεκέμβριο του 1985 υποστήριξε δημόσια τη διατριβή του και ανακηρύχθηκε διδάκτορας με βαθμό άριστα (trèshonorable).
 
Ο κ. Μαστροκώστας είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1982.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.