Ο αθλητισμος ως τροπος ζωης… και στο σχολειο

Οι μαθητές της Ροδόπης μυήθηκαν στα μυστικά του Tae Kwon Do, του Aerobic και του ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Το πρωί της Δευτέρας γιορτάστηκε για δεύτερη φορά η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας, με αθλητικές διοργανώσεις που αφορούσαν φέτος στο θέμα των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Ιδεωδών. Το αυτό έγινε και σε όλες τις σχολικές μονάδες της Κομοτηνής, με κέντρο το Μουσικό σχολείο, όπου πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις tae kwon do και aerobic, από πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής, αλλά και επαγγελματίες του ποδοσφαίρου, ήτοι τους παίκτες του Πανθρακικού. 

Θεόδωρος Μούχτσης «Τα παιδιά θα πρέπει να ασχολούνται σε αυτές τις ηλικίες και με τον αθλητισμό και όχι μόνο με όλα τα υπόλοιπα»


Το «παρών» στις εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου έδωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων ν. Ροδόπης κ. Θεόδωρος Μούχτσης, ο οποίος τόνισε ότι η πρωτοβουλία θέσπισης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού «είναι μια καινοτομία του υπουργείου Παιδείας η οποία οφείλει να συνεχιστεί, γιατί τα παιδιά θα πρέπει να ασχολούνται σε αυτές τις ηλικίες και με τον αθλητισμό και όχι μόνο με όλα τα υπόλοιπα». 

Χρήστος Γαντζίδης «Ο σχολικός αθλητισμός έχει δυναμική παρέμβαση στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των μαθητών»

«Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καθιερώθηκε καθώς το υπουργείο Παιδείας αναγνώρισε τη δυναμική παρέμβαση που μπορεί να έχει ο σχολικός αθλητισμός στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των μαθητών», παρατήρησε ο υπεύθυνος της ομάδας φυσικής αγωγής και αντιπρόεδρος της ΟΕΣΑ κ. Χρήστος Γαντζίδης, ο οποίος συνεχάρη όλα τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων που συμμετείχαν στην οργάνωση, τονίζοντας ότι «ο αθλητισμός σε αυτή την ηλικιακή ομάδα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και αποτρέπει τα παιδιά από άλλες καταστάσεις».

Το πρόγραμμα των μαθητών είναι πολύ φορτωμένο κατά τον κ. Γαντζίδη με αποτέλεσμα ο σχολικός αθλητισμός να περνάει σε δεύτερη μοίρα, εξ ου και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική μείωση της συμμετοχής των μαθητών, ειδικά του λυκείου, σε σχολικές αθλητικές διοργανώσεις, ενώ το επίπεδο των όσων συμμετέχουν είναι αρκετά χαμηλό. 

Αριστείδης Μπαρουξάκης, Βάσω Χατζή, Μάχη Δεμερτζή, πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής «Θέλουμε να δούμε τα παιδιά να χαμογελάνε και να εντάσσονται στον αθλητισμό»


Τις επιδείξεις Tae kwon do και aerobic ανέλαβαν οι κ.κ. Αριστείδης Μπαρουξάκης, Βάσω Χατζή και Μάχη Δεμερτζή, οι οποίοι θεωρούν τη δραστηριοποίηση των παιδιών με τον αθλητισμό πολύ μειωμένη, γι’ αυτό και επικροτούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. «Θέλουμε να δούμε τα παιδιά να χαμογελάνε και να εντάσσονται στον αθλητισμό. Είναι τρόπος ζωής. Τα παιδιά πρέπει να διασκεδάσουν, γιατί αν δε διασκεδάσουν δεν αθλούνται. Όποιος πάει για πρωταθλητισμό κάποια στιγμή θα τα παρατήσει. Όποιος πάει για μια καλύτερη ζωή θα ασκείται δια βίου», επεσήμαναν. 

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.