Ο Αντιπροεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθ. Δημητριαδης στη ΜΟΘΕ Κομοτηνης

Συζήτησε για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της

Τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) του ΟΚΑΝΑ στο Γ.Ν. Κομοτηνής επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Δημητριάδης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Δημητριάδης συναντήθηκε με τον ιατρό της Μονάδας κ. Γ. Εμμανουηλίδη και την υπόλοιπη θεραπευτική ομάδα και συζήτησε για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της.

Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ φροντίζει για τη σταθερή και δια ζώσης επαφή, ενημέρωση και επικοινωνία με τις διεπιστημονικές ομάδες του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους αλλά και τη διαρκή επικαιροποίηση και εμπλουτισμό των δεδομένων στον τομέα της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού επισκέφθηκε χτες (19/04/2023) τη ΜΟΘΕ Αλεξανδρούπολης και συζήτησε με την ιατρό κα Ελευθεριάδου και την διεπιστημονική ομάδα.

Στην περιοχή της Θράκης λειτουργούν δύο Μονάδες Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης, στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και στο Γ.Ν. Κομοτηνής και συμπληρώνουν φέτος 11 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Τα Θεραπευτικά Προγράμματα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ παρέχουν ολοκληρωμένη θεραπεία σε άτομα εξαρτημένα από τα οπιοειδή. Παράλληλα με τη χορήγηση φαρμακευτικών υποκατάστατων, στις ΜΟΘΕ παρέχεται ψυχοκοινωνική και προνοιακή υποστήριξη καθώς και ιατρονοσηλευτική φροντίδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης από τη διεπιστημονική ομάδα της δομής η οποία αποτελείται από ιατρό, νοσηλευτές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.