Ο Αη Βασιλης δεν αργησε στην αιμοδοσια

Άνοιγμα στους νέους και στον εθελοντισμό στο πλαίσιο της εβδομάδας προσφοράς Santa Week

Με αρκετούς νέους να προσέρχονται για να προσφέρουν αίμα, συνεχίστηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου η εβδομάδα κοινωνικής προσφοράς Santa Week. Ο προορισμός ήταν το Δημαρχείο Κομοτηνής, που για ακόμα μια φορά μετατράπηκε σε χώρο αιμοδοσίας, όπου οι συμμετέχοντες προσέφεραν αίμα, αλλά και ενημερωνόταν για την δυνατότητα εγγραφής ως δότες μυελού των οστών.

Όπως σημείωσε η κ. Άρτεμις Τσολάκη, από την οργανωτική επιτροπή του Santa Run, ήταν μια κίνηση προσφοράς και εθελοντισμού ιδιαίτερα σημαντική για όλους τους συνανθρώπους μας, για αυτό και την συμπεριέλαβαν στην εβδομάδα αυτή.

Στόχος τους είναι να αυξήσουν τα αποθέματα αίματος στην νοσοκομειακή υπηρεσία αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής καθώς παρατηρείται έντονη μείωση των διαθέσιμων μονάδων αίματος την περίοδο των εορτών και παράλληλα  να συμβάλλουν στην αύξηση του χαμηλού αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας καθώς η κοινή καταγωγή αυξάνει τις πιθανότητες ανεύρεσης συμβατού δότη για έναν έλληνα ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση.

Όπως ανέφερε η κ. Τσολάκη, το ενδιαφέρον υπάρχει, και ο κόσμος θέλει να δώσει αίμα, και ευελπιστούν πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να αυξήσουν όχι μόνο τα αποθέματα, αλλά να βάλουν και τη βάση για τους νέους εθελοντές, που θα αποτελέσουν και τη βάση για το μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.