«Ο αγωνας μας για τον εκδημοκρατισμο των δομων που επηρεαζουν τη ζωη της μειονοτητας ερχεται απο πολυ παλια και συνεχιζεται αταλαντευτα»

Ο Στ. Σακελλίων απαντά στα όσα δήλωσε στην ημερίδα για τη σαρία ο γγ Θρησκευμάτων

«Ενστάσεις» επί της τοποθέτησης του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων του υπ. Παιδείας κ. Γιώργου Καλαντζή, στην πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο Ιεροδιδασκάλων Θράκης για τη σαρία εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων. 

Στη δήλωση του ο κ. Σακελλίων επισημαίνει τα εξής: 

«Όταν ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Καλαντζής αναφέρεται στο θέμα της σαρία και σημειώνει ότι προοδευτικό μέτρο δεν επιβάλλεται από πάνω, θα όφειλε να γνωρίζει ότι η Αριστερά επί σειρά ετών ζητούσε την κατάργηση της σαρία. Χαιρετήσαμε την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την προαιρετικότητα της χρήσης της σαρία και την θεωρήσαμε σαν ένα σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.
 
Ασφαλώς και ο καθείς έχει δικαίωμα να έχει την άποψη του. Όταν όμως είσαι κυβερνητικό στέλεχος δεν μπορείς να κρατάς αποστάσεις έστω και διακριτικές από μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε ιστορική τόσο από την μειονότητα όσο και από την πλειονότητα. Και δεν επιτρέπεται να εκφράζεις την άποψη αυτή σε ένα επιλεγμένο σώμα που εξαρτάται από σένα, δηλαδή τους ιεροδιδασκάλους που ατυχώς κληρονομήσαμε από το παλιό καθεστώς.
 
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ειδικό γραμματέα ότι ο αγώνας μας για τον εκδημοκρατισμό των δομών που επηρεάζουν τη ζωή της μειονότητας έρχεται από πολύ παλιά και συνεχίζεται αταλάντευτα. Αλλά μάλλον ο ειδικός γραμματέας υπήρξε το πάλαι σε άλλες κυβερνήσεις που ελάχιστη σχέση είχαν με αυτούς τους αγώνες». 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.