Ο Αγιος Γεωργιος γιορταστηκε και φετος στην Πορπη

Με την καθιερωμένη περιφορά της εικόνας του Αγίου την παραμονή και την Τράπεζα Αγάπης ανήμερα της γιορτής

Τον πολιούχο Άγιό της, Άγιο Γεώργιο, τίμησε για ακόμη μία χρονιά η Πόρπη με την περιφορά της εικόνας και την Τράπεζα Αγάπης που διοργανώθηκε στο χωριό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πόρπης.
 
Όπως είθισται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την παραμονή της εορτής, το βράδυ της Τετάρτης 22 Απριλίου, με την περιφορά της εικόνας της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου σε όλο το χωριό. Στην τελετουργία της περιφοράς συμμετείχε και φέτος η μπάντα του Δήμου Κομοτηνής, με τον υπεύθυνο της κ.Σεργκενλίδη να δίνει τον ρυθμό, ενώ το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου, κάτοικοι του χωριού και μη, ο πρόεδρος του χωριού κ. Ηρακλής Παρασχάκης, όπως επίσης και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής όπως ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Ταπατζάς και ο πρόεδρος της «Γευσιγνωσία Α.Ε.» κ. Θέμης Τζενετίδης.
 
Οι γυναίκες του Συλλόγου είχαν και φέτος ετοιμάσει παραδοσιακά εδέσματα τα οποία και μοίρασαν στους καλεσμένους τους.
 
Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, το πρωί διοργανώθηκε, αμέσως μετά το τέλος της λειτουργίας, η επίσης καθιερωμένη Τράπεζα Αγάπης, με τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρπης να προσφέρουν και πάλι εδέσματα που έφτιαξαν οι ίδιοι.
 
Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Παιδαράκη θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο φετινό κάλεσμα του Συλλόγου και κυρίως την κ. Νατάσα Λιβεριάδου, πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ για την στήριξή της, τους κ.κ. Γκαράνη, Ταπατζά και Τζενετίδη για την παρουσία τους, καθώς επίσης και όλα τα μέλη του Συλλόγου που βοήθησαν ακόμα μία χρονιά για την υλοποίηση των εορταστικών αυτών εκδηλώσεων.
 
Και του χρόνου!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.