Ντοκιμαντερ γευσιγνωσιας με τον Βαγγελη Δρισκα θα δημιουργησει η Περιφερεια ΑΜΘ

Θα περιλαμβάνει 10 παραδοσιακά πιάτα από όλη την Περιφέρεια, μαζί με την προβολή των σημείων ενδιαφέροντος κάθε περιοχής

Στη δημιουργία σειράς ντοκιμαντέρ γευσιγνωσίας με τίτλο «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Εικόνες, Γεύσεις και Αρώματα» και κεντρικό παρουσιαστή τον, καταγόμενο από την Κομοτηνή, σεφ κ. Βαγγέλη Δρίσκα, θα προχωρήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ, για την προώθηση τόσο των γεύσεων, όσο και των βασικών σημείων ενδιαφέροντος των Περιφερειακών Ενοτήτων της.

Μέσω αυτών των επεισοδίων, η Περιφέρεια ΑΜΘ θέλει να στηρίζει την Γαστρονομική και συνοδή προβολή της, τόσο μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας της, αλλά και σε διάφορα fora, ή και μέσω οποιουδήποτε άλλου τρόπου της επιλογής της.

10 διαφορετικές συνταγές

Έτσι πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη δημιουργία της σειράς, που θα αποτελείται είτε από 5 επεισόδια 45 λεπτών το καθένα (από 2 ενότητες των 22,5 λεπτών η κάθε μία) ή 10 ανεξάρτητων ενοτήτων (από 20 έως 22,5 λεπτά η κάθε μία), με κεντρικό παρουσιαστή τον κ. Δρίσκα.

Μέσα από αυτά θα παρουσιαστούν συνολικά 10 «πιάτα» ή συνταγές αντιπροσωπευτικές όλης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης, ενώ θα πρέπει να αντιπροσωπεύεται κάθε Περιφερειακή Ενότητα με δύο συνταγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια έχει την διακριτική ευχέρεια να ζητήσει οι 10 συνταγές να «σπάσουν», δηλαδή να δούμε 5 τοπικές συνταγές, αλλά και 5 ξεχωριστά «πανελλαδικά» πιάτα, προκειμένου να δει πολύς κόσμος σε Ελλάδα και εξωτερικό ότι μπορεί (εκτός των παραδοσιακών πιάτων) να απολαύσει στην Περιφέρειά μας τα πλέον διαδεδομένα ελληνικά πιάτα ανά την υφήλιο, και άρα να διαλέξει την ΠΑΜΘ για ταξίδι, επίσκεψη, διακοπές, τουρισμό και γαστρονομικές εμπειρίες.

Θα δημιουργηθούν trailer και θα γίνει μεταγλώττιση

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής παραγωγής, που αναμένεται να λάβει χώρα την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022, να γίνει παραγωγή 10 «έξυπνων trailers» διάρκειας 90 δευτερολέπτων το καθένα, που θα αποτελούν μία ελκυστική σύνοψη της κάθε ενότητας, ενώ προτείνεται και η μεταγλώττιση με υποτιτλισμό αρχικά στην αγγλική γλώσσα.

Το συνολικό κόστος της δράσης θα ανέλθει 37.200, με το ποσό να αντλείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κάτι που προκάλεσε και την μη ψήφιση της εισήγησης στην οικονομική επιτροπή από τους συμβούλους της Περιφερειακής Σύνθεσης, Θεόδωρο Μαρκόπουλο και Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, που τόνισαν πως θα μπορούσε η δράση να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ από το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής που πρόσφατα εγκρίθηκε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.