Νοσταλγικη «φωτοδιαδρομη» στο παρκο των αναμνησεων

«Σερφάροντας» κανείς στο διαδίκτυο, μολονότι γνωρίζει ότι κάνει «βουτιά» σε μία ανεξάντλητη δεξαμενή γνώσεων και πληροφοριών, δεν μπορεί να φανταστεί το μέγεθος των εκπλήξεων, που ενδέχεται να «καραδοκούν» σε κάποια διαδρομή του.

Σε μία λοιπόν από τις περιηγήσεις μας στο «μαγικό» κόσμο του διαδικτύου, βρεθήκαμε να ακολουθούμε τη «φωτοδιαδρομή» του ομώνυμου ιστολογίου (http://fotodiadromi.blogspot.gr), μέσω της οποίας οδηγηθήκαμε στο «πάρκο των αναμνήσεων», όπως τιτλοφορείται η σχετική φωτοαφήγηση, ήτοι στο παλιό πάρκο της Αγίας Παρασκευής, στο κέντρο της πόλης μας.

Οι 42 φωτογραφίες, που είναι αναρτημένες στο ιστολόγιο από τον Ιανουάριο του 2014, συνθέτουν με μαεστρία ένα ψηφιδωτό αναμνήσεων από μια εποχή, όχι πολύ μακρινή μας, αλλά ταυτισμένη με την καθημερινότητα και με τις ξέγνοιαστες στιγμές των κατοίκων αυτής της πόλης.

Κάθε ψηφίδα του ικανή να σε καθηλώσει. Κάθε καθήλωση, ικανή να σε παρασύρει σε ένα διαφορετικό νοσταλγικό περίπατο. Κάθε κλικ στο «ποντίκι» του υπολογιστή, ικανό να σε συνταράξει συναισθηματικά…
 
Αυτό ήταν το πάρκο της Αγίας Παρασκευής μέχρι το 2009. Το «πάρκο των αναμνήσεων» σήμερα… Δανειζόμενοι ορισμένες από τις φωτογραφίες της διαδικτυακής «φωτοδιαδρομής», σας προσκαλούμε να μας ακολουθήσετε σε έναν σύντομο νοσταλγικό περίπατο… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.