Νοσοκομειο Κομοτηνης, οπως ΚΠΙΣΝ;

Συμμετοχή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano στη δημιουργία του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Στην πιθανή συμμετοχή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, δημιουργού του Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στον σχεδιασμό των έργων υποδομών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, που περιλαμβάνουν το Νοσοκομείο Κομοτηνής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων δωρεών του Ιδρύματος την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.
 
Υπενθυμίζεται πως, σε συνέχεια συζητήσεων μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του ΙΣΝ, το Ίδρυμα ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2017 την πρόθεσή του να αναλάβει εξολοκλήρου τη χρηματοδότηση σειράς έργων υποδομών και εκπαίδευσης, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν την ανέγερση και τον εξοπλισμό νέου κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, την ανέγερση και τον εξοπλισμό νέου Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη, την ανακατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με σκοπό να λειτουργήσει ως Έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής, καθώς και την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.
 
Στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση, ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ανέφερε: «Η εμπειρία της δημιουργίας του ΚΠΙΣΝ έχει αποδείξει τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να έχει για την κοινωνία μία διαφανής συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Έτσι, και με τη νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, προσβλέπουμε σε μια ανοιχτή διαδικασία που έχει μοναδικό σκοπό και γνώμονα το κοινό καλό. Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που στις ιδιαίτερα έντονες εποχές που διανύουμε παγκόσμια, το ΙΣΝ εξακολουθεί να βρίσκει νέους αξιόλογους συνεργάτες ή να συναντάει παλιούς γνώριμους, σε μία κοινή πορεία και προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο κάθε φορά. Ο κόσμος είναι η γειτονιά μας».
 
Ο κ. Δρακόπουλος, αναφέρθηκε, ακόμη, στην πιθανή συμμετοχή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, δημιουργού του ΚΠΙΣΝ, στον σχεδιασμό των έργων υποδομών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι, τυχόν συμβολή του διακεκριμένου αρχιτέκτονα και φίλου της Ελλάδας στα έργα θα συμβάλει στην εισαγωγή σε αυτά μιας νέας φιλοσοφίας που εναρμονίζει τους χώρους θεραπείας με το φυσικό περιβάλλον. 

Εθνικής σημασίας το Νοσοκομείο Κομοτηνής 

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης.
 
O Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε: «Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποτελεί μια εμβληματική παρέμβαση στον πολύ κρίσιμο τομέα της υγείας και της λειτουργίας του συστήματος υγείας της χώρας μας. Με αυτή την προσέγγιση πραγματικά έχουμε μια επένδυση στη στήριξη και την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και ταυτόχρονα μια επένδυση στην κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια αυτής της χώρας».
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης ανέφερε: «Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εντάσσει τη δωρεά του σε έναν συνολικότερο σχεδιασμό που ο τελικός του στόχος είναι ένα ενισχυμένο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων, να προσφέρει υψηλής ποιότητας περίθαλψη με βάση αυτά που μπορεί η επιστήμη σήμερα να προσφέρει δωρεάν, έγκαιρα και αποτελεσματικά για όποιον έχει ανάγκη, εκεί που το έχει ανάγκη».
 
Αναφερόμενος στις επιμέρους δωρεές, ο κ. Πολάκης τόνισε για την ανέγερση του νοσοκομείου Κομοτηνής ότι αποφασίστηκε για εθνικούς λόγους, ενώ για το παιδιατρικό -ογκολογικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ότι καλύπτει ένα μεγάλο κενό στο σύστημα Υγείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.