Νωριτερα η ελευση του νεου ετους για το Κεντρο Ρωσικης Γλωσσας και Πολιτισμου

Χορός, τραγούδι και ποίηση υπό το εθιμοτυπικό πρίσμα της Ρωσίας

Τη δική του πρωτοχρονιά γιόρτασε το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 στην αίθουσα 2 του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών.

Στη Ρωσία οι χριστουγεννιάτικες και χειμερινές διακοπές αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μοναδική σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι και την 10η Ιανουαρίου. Η γιορτή δε της πρωτοχρονιάς, αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο όμορφη οικογενειακή γιορτή.

Σε επαφή με τον εθιμοτυπικό κόσμο της Ρωσίας, ήρθαν οι παρευρισκόμενοι φοιτητές και ακαδημαϊκοί οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν δια στόματος της κ. Όλγας Αλεξέεβα, καθηγήτριας του τμήματος, την άγνωστη σε πολλούς ημερομηνία γέννησης του Άγιου Βασίλη, στις 18 Νοεμβρίου, αλλά και να ξεναγηθούν στο παλάτι του, το οποίο αποτελείται από δώδεκα δωμάτια, όσοι δηλαδή και οι μήνες του χρόνου.

Οι φοιτητές της ρωσικής κατεύθυνσης που συνέβαλαν στη διεξαγωγή της εκδήλωσης, φρόντισαν να αφήσουν το δικό τους στίγμα τραγουδώντας, χορεύοντας και απαγγέλλοντας πρωτοχρονιάτικα ποιήματα στα ρωσικά.

Φυσικά από την εκδήλωση δεν έλειψε και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος εισήλθε στην αίθουσα κατόπιν σχετικού ρωσικού καλέσματος από τους συμμετέχοντες φοιτητές.

Η κατακλείδα της εκδήλωσης, εκτυλίχθηκε εντός του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού, όπου τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν τα προσφερόμενα γλυκά και αρτοσκευάσματα.

Σε πλησιέστερη επαφή δύο πολιτισμών με ιστορική συγγένεια αποσκοπεί το κέντρο

Όσο για το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού, ο κ. Ελευθέριος Χαρατσίδης, επίκουρος καθηγητής και επικεφαλής διεύθυνσης του Κέντρου σημείωσε την πληθώρα των εκδηλώσεων αντίστοιχου χαρακτήρα που διεξάγονται από το κέντρο, έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας.

Ακόμη, ανέφερε πως το πρόγραμμα του Κέντρου περιλαμβάνει βοηθητικά μαθήματα για τους φοιτητές της κατεύθυνσης, ενώ προγραμματίζεται η έλευση νέων σπουδαστών ανεξαρτήτως ιδιότητας.
Τέλος, επεσήμανε πως το Κέντρο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του για ένα λαμπρότερο μέλλον, με περισσότερες εκδηλώσεις. «Διανύουμε ουσιαστικά τα πρώτα μας βήματα. Πιστεύω πως το πρόγραμμα του κέντρου θα εμπλουτισθεί από την έλευση της νέας χρονιάς, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τους δύο αυτούς πολιτισμούς που αν μη τι άλλο έχουν ιστορική συγγένεια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.