Νομοθετικη παρεμβαση για τις επιθεσεις σε εκπαιδευτικους ετοιμαζει η κυβερνηση

Ν. Κεραμέως: «Θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι κάνουν το καθήκον τους»

Παρέμβαση στον ποινικό κώδικα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχεδιάζει η κυβέρνηση με αφορμή τις εντάσεις που παρατηρούνται με αρνητές στα σχολεία, οι οποίοι επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς. 

Ειδικότερα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις επιθέσεις αυτές, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον η επίπτωση αυτή για κάποιον λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα. Επίσης, επισημαίνεται πως σε περιστατικά προπηλακισμού θα παρεμβαίνει η αστυνομία.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και εγκύκλιος από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς από γονείς που αρνούνται τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως νομικά τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες. «Είμαστε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για τα ζητήματα αυτά. Δεν θα ανεχθούμε τίποτα και θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι κάνουν το καθήκον τους» διαβεβαίωσε η κ. Κεραμέως. 

Την Τρίτη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής ζήτησε με παραγγελία του σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας να διερευνώνται ταχύτατα και με αυστηρή τήρηση του νόμου τα περιστατικά κατά εκπαιδευτικών που βρίσκονται στο στόχαστρο ενεργειών αντιεμβολιαστών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.