Νικος Σωτηρακοπουλος «Η βια κατα των γυναικων εξακολουθει να αποτελει μια πραγματικοτητα στη συγχρονη κοινωνια• αυτο το φαινομενο πρεπει να σταματησει»

Το δικό του μήνυμα για τον σημερινό εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας απέστειλε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Πολιτικών κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος στεκόμενος ιδιαίτερα στα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. 

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Σωτηρακόπουλου

«Στις 8 Μαρτίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία στη σύγχρονη κοινωνία αποτελεί ένα δυναμικό στοιχείο. Σκοπός της ημέρας αυτής, είναι να υπενθυμίσει σε όλους τη σημασία της ισότητας των φύλων, των ίσων ευκαιριών, του αλληλοσεβασμού, της υποστήριξης και της ενδυνάμωσης των γυναικών.
 
Αυτή η παγκόσμια ημέρα επιβεβαιώνει τον πολυσύνθετο και σημαντικό ρόλο, που κατέχει σε κάθε κοινωνία η γυναίκα, και επισημαίνει σε όλους, τα δικαιώματα της. Ο σεβασμός και η αναγνώριση του ρόλου των γυναικών είναι στοιχεία που συμβάλουν στη βελτίωση της κοινωνίας.
 
Ωστόσο, στη σημερινή εποχή το γυναικείο φύλο έρχεται αντιμέτωπο με αρκετά προβλήματα. Η βία που υφίστανται αρκετές γυναίκες ανά τον κόσμο, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους. Η βία κατά των γυναικών προσβάλει τα θεμελιώδη δικαιώματα τους, την αξιοπρέπεια, την ισότητα και εξακολουθεί να αποτελεί μια πραγματικότητα στη σύγχρονη κοινωνία. Αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει και προκειμένου να συμβεί αυτό, αναγκαίο είναι να συμβάλουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής προωθεί πολιτικές ισότητας στην πράξη, λειτουργώντας Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, ο οποίος στελεχώνεται από έμπειρο προσωπικό, υποστηρίζοντας και ενδυναμώνοντας γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει τη βία σε κάθε της μορφή.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 51 άτομα. Το τηλέφωνο και η διεύθυνση είναι απόρρητα, κι επομένως, μπορεί κανείς να απευθυνθεί, είτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής (25310-82063), είτε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής (25310-33290), είτε στην Πανελλήνια Γραμμή SOS 15900.
 
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες και ευχόμαστε σε όλες Χρόνια Πολλά.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.