Νηφαλιοτητα και ηρεμια στο Μηχανογραφικο

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου η ώρα μηδέν για τους βαθμούς - Συμβουλές για την συμπλήρωσή του από την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου

Με τους βαθμούς των πανελληνίων να αναρτώνται στα σχολεία την Παρασκευή 29 Ιουνίου, μπαίνει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πλέον θα δουν πόσο καλά τα πήγαν, αλλά και θα μπορούν να αρχίσουν να σκέφτονται για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.
 
Αυτό πρέπει να γίνει, σημειώνει η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου, με νηφαλιότητα και ηρεμία, ώστε να μελετήσουν τις επιλογές που ανοίγονται μπροστά τους, με βάση τα μαθήματα που έχουν δώσει εξετάσεις και τις δυνατότητες που τους δίνει το πεδίο στο οποίο ανήκουν οι σχολές που επιθυμούν.
 
Τόνισε δε πως θα πρέπει να μην αφήσουν κενά, μια και όσο περισσότερες επιλογές έχουν τόσο περισσότεροι δρόμοι τους ανοίγονται, καθώς μπαίνοντας σε μια σχολή, μπορεί να εντοπίσουν εξόδους και πολλές επιλογές τις οποίες δεν γνώριζαν από πριν.
 
Με την ανάρτηση των βαθμολογιών την Παρασκευή, σημείωσε, θα πρέπει οι μαθητές να θυμούνται πως αυτή ήταν μια πρώτη δοκιμασία, και πως άλλες τέτοιες ευκαιρίες μπορούν να δοθούν στη ζωή τους πάρα πολλές φορές.
 
Αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περίμεναν, θα πρέπει να αναλύσουν με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό τους τι τους έφερε ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν είναι επιθυμητό και προσδόκιμο.
 
Θα υπάρχουν άτομα από την πλευρά των επιτυχημένων και αυτών που δεν τα κατάφεραν τόσο καλά σημείωσε η ίδια, εξηγώντας πως είναι μια πρώτη δοκιμασία του εαυτού τους και των δυνατοτήτων τους, και πως θα μπορέσουν να βελτιωθούν, με την επιτυχία να τους δίνει δύναμη στο να κάνουν τον εαυτό τους ακόμα δυνατότερο και ανέβουν πιο ψηλά και πιο δυνατά.
 
Να θυμίσουμε ότι η εφαρμογή για την υποβολή των μηχανογραφικών έχει ανοίξει ήδη, και οι μαθητές μπορούν εφόσον έχουν πάρει τον προσωπικό τους κωδικό, να μπουν και να κάνουν όσες δοκιμές επιθυμούν, κάνοντας προσωρινή αποθήκευση.
 
Από τη στιγμή που οι βαθμολογίες θα έρθουν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους, με την κ. Κοσμίδου να τονίζει πως οι μαθητές θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι πάτησαν το πλήκτρο της οριστικοποίησης, και να εκτυπώσουν αυτό που οριστικοποίησαν, για κάθε ενδεχόμενο.
 
Αν συναντήσουν οποιαδήποτε δυσκολία, θα μπορούν να έχουν βοήθεια στα σχολεία τους, που θα είναι ανοιχτά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, που στη Ροδόπη θα είναι σίγουρα κάθε Πέμπτη, μέχρι τις 16 Ιουλίου, ώστε να λύσουν οποιεσδήποτε απορίες και να λάβουν βοήθεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.