Νεος υπαρχηγος της Ελληνικης Αστυνομιας ο Εβριτης Πασχαλης Συριτουδης

Μέχρι σήμερα ήταν Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Yπαρχηγός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνει πλέον ο εβρίτης Πασχάλης Συριτούδης, όπως αποφασίστηκε στις κρίσεις των προσώπων στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

O κ. Συριτούδης έχει διατελέσει Διευθυντής στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και στη συνέχεια ανέλαβε την θέση Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έως και σήμερα.

Νωρίτερα το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντικείμενο την επιλογή νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Υποστράτηγος, Δημήτριος Μάλλιος, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Αντιστρατήγου.

Το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Λάζαρο Μαυρόπουλο τον βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος.

Επίσης κατά τη συνεδρίαση του, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας επέλεξε για αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια.

Στον αποστρατευθέντα αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.