Νεος σεισμος 7,7 Ριχτερ στην Τουρκια

Στο έλεος του Εγκέλαδου η γειτονική χώρα

Νέος σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών σημειώθηκε πριν από λίγο στην Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ενώ σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, έγινε αισθητός και στη Δαμασκό.

«Ο νέος αυτός σεισμός σημειώθηκε περίπου 100 χιλιόμετρα βορειότερα συγκριτικά με τον προηγούμενο και 12 λεπτά αργότερα ακολούθησε μετασεισμός περίπου 6 Ρίχτερ. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη για τον πληθυσμό. Θα υπάρξει ανάγκη για μεγάλη βοήθεια», αναφέρει σε ανάρτησή του το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 7 χιλιομέτρων, ανέφερε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), προσθέτοντας ότι το επίκεντρο ήταν η περιοχή Ελμπιστάν της επαρχίας Καχραμανμάρας.

Όπως μεταδίδει το kathimerini.gr, η εν λόγω σεισμική δόνηση έρχεται μετά από τον φονικό σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την Τουρκία και τη Συρία και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές καταστροφές, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα απολογισμούς, που δεν σταματούν να επιδεινώνονται με μεγάλη ταχύτητα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στην Τουρκία έχει ανέβει σε 912, ενώ ο απολογισμός των τραυματιών ανέρχεται σε 5.383. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε μάλιστα ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα από το 1939.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, περισσότεροι από 320 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, ενώ 1.000 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι δυνάμεις του στρατού συνδράμουν τις προσπάθειες διάσωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.