Νεος χωρος, νεες προοπτικες για το ΚΔΑΠ του Δημου Κομοτηνης

Στο κτίριο που στεγαζόταν η βιβλιοθήκη Κομοτηνής στεγάζεται μόνιμα πλέον το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Ο αγιασμός στο νέο χώρο που δραστηριοποιούνται τα ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής, στο κτίριο της πρώην βιβλιοθήκης στην πλατεία της ΧΕΝ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαρτίου, από τον Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Το παρόν έδωσαν οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο Δήμαρχο Κομοτηνή κ. Γιάννης Γκαράνης, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος και άλλοι.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα ΚΔΑΠ του Δήμου, τα οποία παλαιότερα φιλοξενούνταν σε σχολικές εγκαταστάσεις, αποκτούν το δικό τους χώρο, με την προοπτική να φιλοξενήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, σε ένα φιλικό περιβάλλον υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής.

Ελπίδα να μεγαλώσει πάλι το ΚΔΑΠ

Η μέρα αυτή είναι ιδιαίτερη για το Δήμο Κομοτηνής και τη ΔΚΕΠΠΑΚ, γιατί, όπως εξήγησε η κ. Λιβεριάδου μετά από 10 χρόνια λειτουργίας των ΚΔΑΠ τους, αυτά αποκτούν επιτέλους τον δικό τους χώρο, τον οποίο ήδη έχουν αρχίσει να αγαπούν τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και τα παιδιά, στο λίγο χρόνο που «μπήκαν» μέσα.

Ο χώρος παραχωρήθηκε από το Δήμο Κομοτηνής στη ΔΚΕΠΠΑΚ για είκοσι χρόνια, και αυτή έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να επισκευαστεί το κτίριο, ακολουθώντας τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών για την ασφάλεια των παιδιών.

Η κ. Λιβεριάδου στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, που μόλις μετακόμισε η Βιβλιοθήκη στην Τσανάκλειο, προώθησε την ιδέα της μετεγκατάστασης των ΚΔΑΠ.

Για αυτό και ευχαρίστησε τον ίδιο, τη διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών κ. Δέσποινα Πάσσου και όλους όσους βοήθησαν για να ολοκληρωθεί αυτή η αναμόρφωση του κτιρίου.

Αυτή τη στιγμή το ΚΔΑΠ έχει 8 εργαζόμενους και φιλοξενεί 46 παιδιά, αριθμό σημαντικά μειωμένο από τα προηγούμενα χρόνια, όταν και ξεπερνούσαν τα 130 παιδιά. Όπως εκτίμησε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, η μείωση αυτή οφείλεται από τη μία στη λειτουργία αρκετών ιδιωτικών ΚΔΑΠ, από την άλλη στην περικοπή των πόρων για τα Κέντρα τα τελευταία χρόνια.

Όμως η κ. Λιβεριάδου εξέφρασε την ελπίδα πως, με την αδειοδότηση να είναι για 100 παιδιά συνολικά, θα καταφέρουν να φτάσουν αυτό τον αριθμό, με τη βοήθεια και των νέων εγκαταστάσεων τους.

Δεύτερο ΚΔΑΠ σε οικισμό σχεδιάζει ο Δήμος Κομοτηνής

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πλέον ο Δήμος Κομοτηνής έχει μόνιμη στέγη για το ΚΔΑΠ, και δεν θα έχει τα προβλήματα του παρελθόντος. «Είναι ένα πολύ ζεστό κτίριο, που μπορεί να φιλοξενήσει τα παιδιά με ασφάλεια, και να αποτελέσει ένα πολύ ωραίο χώρο ώστε να περνούν τα παιδιά τα απογεύματά τους δημιουργικά» ανέφερε.

Ο κ. Γκαράνης τόνισε πως ως Διοίκηση είναι εδώ για να βοηθήσουν όλες τις δομές που έχουν να κάνουν με τους γονείς και τα παιδιά τα απογεύματα, ενώ ο Δήμος προτίθεται να δημιουργήσει ακόμα ένα ΚΔΑΠ, αυτή τη φορά σε οικισμό, με γνώμονα πάντα να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους δημότες.

Επιβράβευση των προσπαθειών ο μόνιμος χώρος

Τέλος ο κ. Χάρης Τήλιος, Μουσικός στο ΚΔΑΠ, τόνισε πως έχουν φιλοξενήσει πολλά παιδιά της πόλης και έχουν κάνει πολλές εκδηλώσεις, παρά τις δυσκολίες που είχαν λόγω της μη ύπαρξης μόνιμης βάσης για το ΚΔΑΠ.

Όμως παρά τις δυσκολίες έκαναν όλη αυτή τη δουλειά με πολύ μεράκι και αυτή η μετακόμιση αποτέλεσε μια επισφράγιση του κόπου τους και της αγάπης που έδωσαν στα παιδιά.

Με τον νέο αυτό χώρο, όπως υπογράμμισε ο ίδιος μπορούν να είναι πραγματικά ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, στο οποίο μπορούν να δώσουν τα μέγιστα για την φιλοξενία των παιδιών, κάνοντας μια καινούρια αρχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.