Νεο τεμπλο κοσμει την Εκκλησια της Αγιας Σοφιας στην Κομοτηνη

Αποτελεί δωρεά ενορίτη για την εκκλησία

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η Κυριακή των Βαΐων σε όλες τις εκκλησίες της Ροδόπης, με βάγια να κοσμούν το χώρο, θυμίζοντας την είσοδο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ.
 

Στον ιερό ναό της Αγίας Του Θεού Σοφίας στην Κομοτηνή όμως, η γιορτή ήταν διπλή, μιας και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε της λειτουργίας, μπροστά από το ολοκαίνουριο τέμπλο του ναού, το οποίο τοποθετήθηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες.
 

Το αρχικό τέμπλο είχε τοποθετηθεί  με την κατασκευή του Ναού τη δεκαετία του ’50 και πλην μικρών παρεμβάσεων, είχε παραμείνει ως είχε.
 
Όμως ο κ. Δημήτριος Κατής, ο οποίος είναι και ενορίτης του ναού, θέλησε να κάνει μια δωρεά σε αυτόν, στη μνήμη της αειμνήστου συζύγου του, και μετά από συνεννόηση με την Μητρόπολη, και τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, αποφασίστηκε να γίνει η κατασκευή ενός νέου τέμπλου, το οποίο θα αντικαταστήσει το παλιό.
 

Έτσι, όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, καλλιτεχνήθηκε το νέο τέμπλο, φιλοτεχνήθηκε με μια πολύ καλή τεχνοτροπία, και τοποθετήθηκε, λίγο πριν τις ημέρες του Πάσχα, κοσμώντας πλέον τον ναό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.