Νεο περιστατικο δηλητηριασης αδεσποτων στη Νυμφαια

Άλλο ένα ακόμα περιστατικό δηλητηρίασης αδέσποτων σκυλιών και πάλι στην περιοχή της Νυμφαίας έλαβε χώρα χθες το πρωί. Αυτή τη φορά ο αριθμός των θυμάτων, ανέρχεται στα πέντε σκυλιά, η πλειοψηφία των οποίων σύμφωνα με τα μέλη της Φιλοζωικής, ήταν κουτάβια, ωστόσο ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς κάθε ώρα που περνάει περιπατητές συμπολίτες μας βρίσκουν και άλλα πτώματα, ενώ ο αριθμός των αδέσποτων που έχουν βρει καταφύγιο στην εν λόγω περιοχή και αυτή τη στιγμή αγνοούνται είναι μεγάλος.

Το πρώτο περιστατικό καταγγέλθηκε από συμπολίτη μας, στα μέλη της Φιλοζωικής τα ξημερώματα της Πέμπτης, περίπου στις 6.30 το πρωί, από συμπολίτη μας περιπατητή που βρέθηκε μπροστά στο θέαμα των νεκρών ζώων, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας και αφού μέλη του δημοτικού κυνοκομείου είχαν περισυλλέξει τα προηγούμενα, ενημερώθηκαν εκ νέου για την εξεύρεση και άλλων πτωμάτων.
 
Σύμφωνα με την Φιλοζωική οι δράστες έριξαν ωμό κρέας το οποίο εμπεριείχε δηλητήριο από την αρχή της Νυμφαίας μέχρι και την πρώτη βρύση που υπάρχει.
 
Το εικονιζόμενο σκυλάκι, η Λούπα, όπως την είχε ονομάσει μία εκ των συμπολιτών μας που επισκέπτονται συχνά την Νυμφαία, ένα «ξωτικό του δάσους» όπως την χαρακτήρισε η ίδια, σε σχετική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση στο facebook, ήταν ένα από τα κουτάβια που παράτησαν το προηγούμενο καλοκαίρι στην Νυμφαία και το οποίο αποτελούσε συχνά τη σύντροφό της στο περπάτημα.
 
Μία φιλικότατη και εξοικειωμένη με την ανθρώπινη παρουσία σκυλίτσα, η οποία μάλιστα είχε πάρει υπό την προστασία της ένα μικρό αδέσποτο κουταβάκι, το οποίο επίσης δηλητηριάστηκε.
 
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το σχόλιο, καθότι τα λόγια και τα γραφόμενα πλέον δεν επαρκούν να περιγράψουν το μέγεθος του προβλήματος ή ακόμα χειρότερα δεν φαίνεται να έχουν «συγκινήσει» τους δυστυχισμένους – γιατί πραγματικά περί τέτοιων πρόκειται- «ανθρώπους» που προβαίνουν σε αυτές τις πρακτικές – είναι το πριν και το μετά της «ανθρώπινης(;)» παρέμβασης στη φύση και της λιγοψυχίας ορισμένων συμπολιτών. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.