Νεο ΚΔΑΠ θα λειτουργησει απο τον Σεπτεμβριο στον Ηφαιστο

Ο Δήμος Κομοτηνής ξεκίνησε την κατασκευή του λυόμενου που θα το φιλοξενήσει

Μια νέα κτιριακή δομή άρχισε να κατασκευάζεται έξω από τον οικισμό του Ηφαίστου, πριν από μερικές ημέρες, δίπλα στο νηπιαγωγείο.

Πρόκειται για μια λυόμενη κατασκευή, η οποία τοποθετήθηκε από συνεργεία του Δήμου Κομοτηνής. Η αρχική υπόθεση ήταν πως πρόκειται για επέκταση του υφιστάμενου νηπιαγωγείου, όμως η Δημοτική αρχή έχει άλλο στόχο για αυτή.

Έτσι το λυόμενο, όταν ολοκληρωθεί, θα προετοιμαστεί ώστε από τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσει εκεί ΚΔΑΠ για τα παιδιά του οικισμού.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) είναι παιδαγωγικοί χώροι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, που προσφέρουν χαρά και διασκέδαση. Σκοπός τους είναι να παρέχουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται.

Το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν πολλά ιδιωτικά ΚΔΑΠ που λειτουργούν στην πόλη μας, ενώ και ο Δήμος Κομοτηνής συνεχίζει την λειτουργία ανάλογων δομών.

Από τον Σεπτέμβριο λοιπόν, μια νέα τέτοια δομή θα λειτουργήσει στον Ήφαιστο, έναν οικισμό ο οποίος έχει σημαντικό αριθμό παιδιών. Μένει να φανεί το ενδιαφέρον

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.