Νεο γραφειο παραλαβης φαρμακων για το Κοινωνικο φαρμακειο του Δημου εγκαινιαζει ο Φαρμακευτικος Συλλογος ν.Ροδοπης

Το Δεκέμβριο του 2013 έκανε πρεμιέρα το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Κομοτηνής υπό την ευθύνη λειτουργίας του  Φαρμακευτικού Συλλόγου ν.Ροδόπης.

 

Ενάμιση χρόνο μετά, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ν.Ροδόπης εγκαινιάζει από την Δευτέρα  έναν νέο χώρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Κοινωνικό Φαρμακείο, που στεγάζεται στον τρίτο όροφο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου, ο οποίος θα βρίσκεται ανοιχτός κάθε μέρα, 8.30 με 11.00 το πρωί, για την παραλαβή των φαρμάκων από συμπολίτες που θέλουν να προσφέρουν.

 

Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, που αναλαμβάνει την διανομή των φαρμάκων στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, λαμβάνοντας υπόψιν το δικαίωμα παροχής χώρου εντός του Πολυλειτουργικού Κέντρου σε Συλλόγους που πραγματοποιούν κοινωνικό έργο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης μας βρήκε την χρυσή τομή για τη σωστότερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του Συλλόγου σε ό,τι αφορά το έργο που επιτελεί με το Κοινωνικό Φαρμακείο και αποφάσισε τη μεταφορά των γραφείων του στην εν λόγω θέση.

 

Το γεγονός αυτό γνωστοποίησε πριν από λίγες ημέρες μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΠτΘ» και στην εκπομπή «Ιχνηλάτες» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ.Αλέξανδρος Τσαπέκος,  υπογραμμίζοντας και τις ευκολίες  που προσφέρει  ο νέος αυτός χώρος σε ό,τι αφορά την επαφή με τον κόσμο και τη συγκέντρωση των φαρμάκων, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα συμμετοχής και ενίσχυσης της προσπάθειας του Φαρμακευτικού Συλλόγου, μέσω της προσφοράς φαρμάκων για τις άπορες οικογένειες της Ροδόπης.

 

Όπως έκανε γνωστό περισσότερες από 300 οικογένειες σε επίπεδο Ροδόπης εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, το οποίο τώρα χρειάζεται την βοήθεια όλων, καθώς η ροή των φαρμάκων έχει μειωθεί αισθητά. Στο πλαίσιο αυτό ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε την εν λόγω δραστική αλλαγή για την ενίσχυση της προσπάθειας συλλογής φαρμάκων, μέσω της καθημερινής πλέον λειτουργίας του γραφείου παραλαβής των φαρμάκων από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, δίπλα μάλιστα στο χώρο που λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο.

 

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο ίδιος  η νέα αυτή εξέλιξη και η καθημερινή παρουσία εκπροσώπου του Συλλόγου στο εν  λόγω γραφείο, πέραν της συλλογής φαρμάκων, δίνει την ευκαιρία σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθυνθεί στον Φαρμακευτικό Σύλλογο, για βοήθεια.

 

Κλείνοντας ο κ. Τσαπέκος επεσήμανε πως  «ακόμα και ένα χάπι αποτελεί βοήθεια για το έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου» τονίζοντας πως όσοι το επιθυμούν μπορούν να αφήνουν τα  φάρμακα που προορίζονται για τα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου και στον φαρμακοποιό της γειτονιάς τους, ζητώντας του να διατεθούν για τον σκοπό αυτό, υπογραμμίζοντας όμως πως το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα συμπολίτες μας οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι  στους καταλόγους απόρων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.