Νεο επιδημιολογικο χαρτη αποκτα η Ελλαδα

Στο κίτρινο η Ροδόπη - Καμπανάκι Χαρδαλιά για τους εμβολιασμούς σε Ξάνθη, Δράμα, Έβρο και Καβάλα

Νέος επιδημιολογικός χάρτης, με τέσσερα χρώματα που θα δείχνουν το επίπεδο συναγερμού καθώς και στοιχεία για το επίπεδο της πανδημίας, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή.

Στα δύο υψηλότερα επίπεδα, το πορτοκαλί και το κόκκινο, θα λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ενώ ο χάρτης θα δίνει και μια σειρά από πληροφορίες για την κάθε περιοχή.

Σε αυτή θα φαίνεται η Εμβολιαστική κάλυψη, ο Δείκτης θετικότητας, ο 7ήμερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, και η εβδομαδιαία τάση.

Όλη η περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται στο επίπεδο 2, το «κίτρινο» επίπεδο, ενώ οι δείκτες για τη Ροδόπη είναι οι εξής:

Εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον 1 δόση: 25.36%

Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 0.13%

7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 4

Εβδομαδιαία τάση: πέφτει 

Καμπανάκι για εμβολιασμούς σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ

Ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα Ελευθερία, τόνισε πως υπάρχουν αρκετές περιοχές της χώρας που βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό αλλά και την προσέλευση για ραντεβού.

Αυτές που έχουν τον χαμηλότερο μέσο όρο είναι η Φλώρινα, Ξάνθη, Φωκίδα, Σέρρες και Δράμα, ενώ κάτω από το μέσο όρο είναι ακόμα 2 ΠΕ της ΑΜΘ, η Καβάλα και ο Έβρος, την ώρα που σε όλες αυτές υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού με Pfizer, moderna και Johnson &Johnson, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να απευθύνει πρόσκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ροδόπη φαίνεται να έχει το χαμηλότερο μέσο όρο εμβολιασμού σε όλη την ΑΜΘ στον χάρτη της Πολιτικής προστασίας, παρόλο που ο κ. Χαρδαλιάς δεν έκανε αναφορά σε αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.