Νεο διακονο χειροτονησε ο Μητροπολιτης Παντελεημων

Ο έγγαμος κ. Νεκτάριος Παπαλεξίου χειροτονήθηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγείρου

Την σε Διάκονο Χειροτονία του εγγάμου κ. Νεκταρίου Παπαλεξίου τέλεσε το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγείρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο μεν πυκνό εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην έναρξη του κατανυκτικού Τριωδίου και στα μηνύματα που απορρέουν από την αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου.
 
Απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο, τον προέτρεψε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Τελώνου, δηλαδή της υψοποιού ταπεινώσεως, μιμούμενος τον Ζαχαρία, τον πατέρα του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος αξιώθηκε μεγίστων δωρεών.
 
Στη συνέχεια τον συνεχάρη για την απόφασή του και τον καλωσόρισε στην πνευματική οικογένεια της ευαίσθητης και ακριτικής Ιεράς Μητρόπολης και τον κάλεσε με πνεύμα μαθητείας και αγωνιστικότητος να διαφυλάξει τα Όσια και Ιερά.
 

Ο χειροτονούμενος κατόπιν δοξολόγησε το όνομα του Θεού που τον αξίωσε της δωρεάς της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας για την στοργή και το ενδιαφέρον του και ζήτησε την προσευχητική συμπαράσταση όλων, ώστε να πληροφορήσει τη διακονία του ευόρκως και ευαρέστως συμφώνως προς το παράδειγμα του Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.