Νεο αιολικο παρκο 32 MW στη Ροδοπη

Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου στη θέση «Καβαλλάρης – Μακρυνόρος – Μικρονόρος» του Δήμου Αρριανών

Τους Περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 32MW στις θέσεις “Καβαλλάρης – Μακρυνόρος – Μικρονόρος” του Δήμου Αρριανών, ΠΕ Ροδόπης» της X. ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ» ενέκρινε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σκουρλέτης.
 
Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία αιολικού πάρκου αποτελούμενο από: 16 ανεμογεννήτριες των 2MW έκαστη, τη βελτίωση υφιστάμενης οδοποιίας, μήκους 9.488μ. περίπου, για τις ανάγκες πρόσβασης στη θέση του αιολικού πάρκου, διάνοιξη νέας εσωτερικής οδοποιίας, μήκους 7.961μ. περίπου εντός και εκτός του πολυγώνου του αιολικού πάρκου.
 
Ο δρόμος θα είναι χωμάτινος και θα επιστρωθεί με κατάλληλο θραυστό υλικό, ενώ θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές των δασικών δρόμων Γ’ κατηγορίας.
 
Για τη μεταφορά της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται η κατασκευή και λειτουργία υπόγειας γραμμής μεταφοράς (Γ.Μ.) μέσης τάσης (Μ.Τ.) 20kV, συνολικού μήκους 15.672 μ. περίπου, εκ των οποίων τα 7.316 μ. περίπου, αφορούν στη σύνδεση της τελευταίας Α/Γ (Α/Γ 13) του αιολικού πάρκου με την επέκταση του υφιστάμενου υποσταθμού ανύψωσης τάσης (Υ/Σ) 20/150kV στη θέση ‘Πατριάρχης’.
 
Επίσης προβλέπεται επέκταση του υφιστάμενου υποσταθμού ανύψωσης μέσης τάσης σε υψηλή (Υ/Σ) 20/150kV εντός του γηπέδου στη θέση ‘Πατριάρχης’.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική πρόταση για το αιολικό πάρκο ήταν για 22 γεννήτριες, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ σε 44 MW, όμως το υπουργείο φαίνεται πως έλαβε υπόψη μεταξύ άλλων έγγραφο της Δ/νσης Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΑΠΕΝ το οποίο γνωμοδοτούσε με θετικά αλλά με όρο την κατάργηση έξι ανεμογεννητριών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.