Νεες ηλεκτρονικες απατες σε Κομοτηνη και Ξανθη

Λεία χιλιάδες ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι τη Δευτέρα 4-7-2022 εξαπάτησαν δύο άτομα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Στην πρώτη περίπτωση, στην Κομοτηνή, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη καταστήματος με το πρόσχημα καταβολής χρημάτων για αγορά προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα απέστειλαν υπερσύνδεσμο (link) τον οποίο ο παθών ακολούθησε, καταχωρώντας τους προσωπικούς του κωδικούς με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 3.450 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Ξάνθη, οι δράστες προσποιούμενοι τους αγοραστές προϊόντος από την παθούσα επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί της και με το πρόσχημα ευκολότερης πληρωμής για την ανωτέρω αγορά, απέστειλαν μήνυμα (sms) που περιείχε υπερσύνδεσμο (link) ο οποίος προσομοίαζε με τράπεζα. Η παθούσα ακολούθησε τον σύνδεσμο, καταχωρώντας τους προσωπικούς της κωδικούς με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικό της λογαριασμό και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής και Ξάνθης αντίστοιχα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.