Νεες διακρισεις για την Ποτοποιια -Οινοποιια Θρακης!

Απέσπασε τέσσερα βραβεία στα Supermarket Awards 2023

Ηχηρό «παρών» έδωσε ο κλάδος των σούπερ μάρκετ και των προμηθευτών τους στη φετινή απονομή των Supermarket Awards 2023, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, στο Sofitel Athens Airport. Εκπρόσωποι εταιρειών, θεσμικών φορέων και ακαδημαϊκοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομάδες που υλοποίησαν, τον τελευταίο χρόνο, τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Ο συγκεκριμένος θεσμός έκλεισε 12  χρόνια και έχει εδραιωθεί ως η ετήσια συνάντηση του κλάδου του λιανεμπορίου καθώς δίνει την ευκαιρία να παρουσιαστούν εφαρμοσμένες και επιτυχημένες πρακτικές που απαντούν στις συνθήκες της αγοράς και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias Events με την επιστημονική συνεργασία του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΤαSupermarket Awards 2023 τελούσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, καθώς και των εξής φορέων: ΣΕΒΤ, ΕΒΕΑ, ΕΣΕΕ, ΙΕΛΚΑ, ΣΒΕ, ΣΕΛΠΕ, GRECA.

Τα βραβεία προέκυψαν μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από την επιτροπή αξιολόγησης, στην οποία συμμετέχουν 20 εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων του κλάδου, ακαδημαϊκοί και ειδικοί αναλυτές. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της επιτροπής Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, «Τα φετινά βραβεία Supermarket  ανέδειξαν ιδιαίτερα καινοτόμες πρωτοβουλίες του κλάδου σε συνεργασία με startups και ερευνητικές ομάδες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που αφορούσαν για παράδειγμα τη διασφάλιση ποιότητας και υγιεινής, προσωποποιημένου μάρκετιγκ με νευρωνική ψυχολογία και πολυκαναλικού περιβάλλοντος με τεχνολογίες εντοπισμού θέσεων. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον του κλάδου γιατί πέρα από την έμφαση σε ανθρώπινο δυναμικό, αποτελεσματικές διαδικασίες και φιλικό φυσικό δίκτυο χρειαζόμαστε να σχεδιάζουμε το μέλλον και να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Το ρόλο των σούπερ μάρκετ για την προστασία των καταναλωτών, και ιδίως των πιο ευάλωτων, μέσα σε ένα έντονα πληθωριστικό περιβάλλον, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι πολλές φορές αυτό έγινε και με σημαντικό αντίκτυπο στην επιχειρηματική τους ευρωστία. Χαρακτήρισε τον κλάδο των σούπερ μάρκετ «πυλώνα σταθερότητας για την αγορά», που ακόμα και στις πιο προβληματικές συνθήκες αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εργοδότες στη χώρα, ενώ ευχαρίστησε τα σούπερ μάρκετ για την ευαισθησία που επέδειξαν κατά τις πρόσφατες θεομηνίες στη Θράκη και στη Θεσσαλία.

Οι διακρίσεις της Ποτοποιίας-Οινοποιίας Θράκης

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, προέκυψαν και τα κορυφαία βραβεία του θεσμού ένα εκ των οποίον έφερε με περηφάνεια στην Ακριτική Κομοτηνή η Ποτοποιία -Οινοποιία Θράκης, στην ενότητα Προμηθευτές Ταχυκίνητων Προϊόντων (Food & Non-Food) που κατέκτησε την διάκριση Top Rated Project, με την πρωτοβουλία «Με την ματιά στραμμένη στην ιστορία δημιουργούμε προοπτική για το μέλλον».

Η Εταιρεία πέρα από το κορυφαίο αυτό βραβείο διακρίθηκε και στις παρακάτω κατηγορίες:

Κατηγορία: Συμβολή στην Εθνική Οικονομία

GOLD με το project «Για μια Ελλάδα με ισχυρή ανάπτυξη»

H ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1977 από την ένωση 9 τοπικών ποτοποιείων με ιστορία στην παραγωγή παραδοσιακών ελληνικών αλκοολούχων ποτών από το 1893. Η αναπτυξιακή της πορεία και η εξωστρέφεια, από την ίδρυσή της, συμβάλλουν σημαντικά τόσο στην Εθνική Οικονομία όσο και στην Ανάπτυξη του τόπου καθώς είναι μία από τις μεγαλύτερες και βιωσιμότερες βιομηχανίες του Νομού Ροδόπης απασχολώντας σε μόνιμη βάση 80 άτομα προσωπικό. Η εταιρεία είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Χημείου του Κράτους ο μεγαλύτερος παραγωγός οινοπνευματωδών ποτών στην Ελλάδα. Συνεργάζεται από το 1982 με εταιρείες λιανικού εμπορίου τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό  με την προμήθεια επωνύμων αλλά και προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Οι στρατηγικές της συνεργασίες με τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του λιανικού εμπορίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό την κατέστησαν κορυφαίο συνεργάτη στον κλάδο.

Κατηγορία: Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας

SILVER  με το Project «Η ποιότητα και ασφάλεια σε ανώτατο επίπεδο»

Για τη ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ, η ποιότητα και ασφάλεια είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την καθημερινή επιχειρηματική της δράση. Με την υιοθέτηση και εφαρμογή των διαφόρων συστημάτων και πρακτικών σε όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες του οργανισμού που δεν συνηθίζονται στον ελλαδικό χώρο η εταιρεία κατατάσσεται στους πρωτοπόρους του κλάδου γεγονός που της δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα στις συνεργασίες της τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο.

Αναγνωρίζοντας δε ότι, ενώ η επισημοποίηση των πολιτικών είναι σημαντική, για να δημιουργηθεί ουσιαστική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα πρέπει να υποστηρίζονται οι πολιτικές και στην πρακτική, με μέτρηση και υποβολή εκθέσεων ώστε να αντιμετωπιστούν τα εναπομείναντα κενά στην εφαρμογή των συστημάτων και πρακτικών στην εταιρική στρατηγική βιωσιμότητας ώστε η εταιρεία να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την θέση της.

Διαθέτει τις σημαντικότερες πιστοποιήσεις όπως ISO22000:2018, IFS Food V7 (International Featured Standards), που αφορά την παραγωγή και την ασφάλεια των τροφίμων., ΙSO 9001:2015, Eco Vadis sustainability performance Evaluation 2022. Ενώ είναι σε διαδικασία πιστοποίησης με ISO 14001:2015 και ΙSO 45001.

Κατηγορία: Παραδοσιακή Ελληνική Εταιρεία

GOLD με το Project «Με την ματιά στραμμένη στην ιστορία δημιουργούμε προοπτική για το μέλλον»

Η Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης ΑΒΕΕ συμπληρώνει 130 χρόνια ιστορίας και παράδοσης στην παραγωγή Ούζου. Προερχόμενη από την συγχώνευση 9 οικογενειακών επιχειρήσεων παραγωγής ούζου της ευρύτερης περιοχής της Κομοτηνής με κοινό όραμα την ανάπτυξη κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή και να φιγουράρει σήμερα μεταξύ των leader κλάδου κατακτώντας με την ποιότητα των προϊόντων της το καταναλωτικό κοινό στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Για τέταρτη πλέον γενιά παρασκευάζει, με το ίδιο μεράκι, αφοσίωση, αγάπη και σεβασμό στην παρακαταθήκη των μαστόρων του είδους, προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. 

Ταυτόχρονα, παντρεύοντας την παράδοση με τις φρέσκες ιδέες δημιουργεί νέα προϊόντα που κερδίζουν τις εντυπώσεις και διακρίνονται διεθνώς για την ποιότητα, την γεύση αλλά και την εμφάνισή τους.   

Δεδομένου του ότι η εταιρεία παράγει προϊόντα με Γεωγραφική ένδειξη είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να διατηρεί συνεχώς υψηλό ποιοτικό τους επίπεδο ενισχύοντας την θέση τους στην επιλογή των πελατών αλλά και του τελικού καταναλωτή, γεγονός που κατατάσσει το  ούζο της Θράκης με Γ.Ε.  στην δεύτερη θέση σε όγκο παραγωγής και εξαγωγών.  

Επισκεφτείτε το site των βραβείων www.supermarketawards.gr προκειμένου να δείτε τους νικητές, τις φωτογραφίες και το video της τελετής, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.