Νεα τμηματα και κεντρο ερευνων και καινοτομιας στην αναπτυξιακη προταση του ΔΠΘ

Θα την αναλύσει ο Πρυτανεύων στη διευρυμένη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου

Δύο προτάσεις για την αναπτυξιακή προοπτική του ΔΠΘ, αφενός με νέα τμήματα και αφετέρου με τη δημιουργία ιδρυμάτων, τις οποίες θα παρουσιάσει αναλυτικότερα στην επόμενη διευρυμένη σύσκεψη, που αναμένεται να γίνει στη 1 ή στις 5 Μαρτίου, κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου ο Πρυτανεύων του ΔΠΘ κ. Σταύρος Τουλουπίδης.
 
Όπως δήλωσε και στη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ΑΜΘ, δεσμεύτηκε να αναλύσει στον υπουργό πιο τεκμηριωμένα τις σκέψεις του ΔΠΘ για αυτές τις κατευθύνσεις.
 
Η πρώτη πρόταση είναι η συμπλήρωση των πανεπιστημιουπόλεων με νέα τμήματα, όπως κτηνιατρικής, διατροφολογίας και εργοθεραπείας, κάποια από τα οποία έχουν προταθεί και παλαιότερα στο Υπουργείο χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς επίσης και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων σχολών.
 
Η δεύτερη είναι η δημιουργία ενός κέντρου ερευνών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας, όπου το Δημοκρίτειο θέλει να εντάξει τρία ή τέσσερα ερευνητικά ινστιτούτα. Η θεματολογία αυτών ξεκινά από την υγεία και τον διατροφικό τομέα, έως την υψηλή τεχνολογία, τις συγκοινωνίες και τις μεταφορές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.