Νεα θεση σταθμευσης μοτοσικλετων δημιουργει ο Δημος Κομοτηνης στην εισοδο της Βενιζελου

Διαβάσεις πεζών θα διαγραμμιστούν σε δύο κυκλικούς κόμβους της πόλης

Νέα θέση στάθμευσης μοτοσυκλετών, στην συμβολή των οδών Βενιζέλου και Φιλικής Εταιρείας, θα ορίσει ο Δήμος Κομοτηνής, μετά από αίτημα της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης.

Αυτή ήταν μία από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Το ακριβές σημείο για τη θέση, θα επιλεγεί από την Δ/ση Τεχνικών Υπηρεσιών και θα γίνει η απαιτούμενη  σήμανση και διαγράμμιση με την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Πέραν αυτού, θα καθοριστεί χώρος φορτοεκφόρτωσης στην οδό Χρήστου Τσούντα, μετά από αίτημα των επαγγελματιών της οδού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας ήταν αρνητική, όμως η επιτροπή ποιότητας ζωής ήταν θετική, όπως θετικό ήταν και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αλλαγές όμως θα έχουμε και σε δύο κόσμους της πόλης, με την δημιουργία διαβάσεων πεζών στον κόμβο ΟΑΕΔ στην συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου, Ρωσσίδη, Ξάνθης και  Πλάτωνος και στον κόμβο της συμβολής των οδών Κυκλάδων, Σαχαρίου Μαρίνου, Βιστωνίδας και Κων/νου Αντωνιάδη. Τα ακριβή σημεία θα επιλεγούν από την Δ/ση Τεχνικών Υπηρεσιών και θα γίνει η απαιτούμενη σήμανση και διαγράμμιση με την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Τέλος απαγορεύτηκε η στάση και στάθμευση κάθε οχήματος μπροστά από την δίοδο πρόσβασης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης στην οικοδομή  της επί της οδού Κίου 7.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως απορρίφθηκε αίτηση  του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής με την οποία ζητά την τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας STOP σε οδούς του οικισμού Μέσης. Η πρόταση απορρίφθηκε γιατί για να μπορέσει αυτό να εξεταστεί, απαιτείται κυκλοφοριακή μελέτη, με την δέσμευση πως θα υπάρξει επανεξέταση όταν αυτή συνταχθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.