Νεα «Πρασινη Αποστολη» απο τον Δημο Κομοτηνης

Μάς καλεί να βάλουμε τέλος στη σπατάλη τροφίμων

Να βάλουμε τέλος στη σπατάλη τροφίμων μάς καλεί η νέα Πράσινη Αποστολή (www.followgreen.gr/komotini/Mission/Single/2937) του Δήμου Κομοτηνή για το προϊόν 10ήμερο.

Η αποστολή στοχεύει να προτρέψει τον χρήστη να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων, ώστε να υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με έρευνες, τα τρόφιμα των ελληνικών νοικοκυριών, που καταλήγουν στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων είναι, κυρίως, εκείνα που καταναλώνονται καθημερινά, όπως:

  • φρούτα και λαχανικά καταλήγουν στα απορρίμματα, γιατί χαλούν στα ράφια της κουζίνας και του ψυγείου, πριν ακόμη καταναλωθούν,
  • γάλα και γιαούρτι, καθώς επέρχεται η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους,
  • ψωμί ως αποφάγια,
  • κρέας και ψάρια, καταλήγουν και αυτά στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων, αφού πρώτα έχουν μαγειρευτεί ως αποφάγια.

Ο Δήμος Κομοτηνής προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές – Green Missions». Ο χρήστης ολοκληρώνοντας τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα. Κάθε 10 ημέρες, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών!

Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση

Οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στη παρούσα Πράσινη Αποστολή του Δήμου Κομοτηνής θα μπουν στην κλήρωση για έναν μοντέρνο ανοξείδωτο Θερμό.

Η ανάδειξη της/του νικήτριας/τή της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής της/του νικήτριας/τή μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων της/του. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.