Νεα πεζοπορικη σεζον για τον Δρομεα Θρακης

Έναρξη με πεζοπορία στον Καταράχτη Παλιάς Καβάλας

Τη νέα πεζοπορική σεζόν ξεκινά ο Δρομέας Θράκης  την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου με μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση και την δροσιά που μας προσφέρει αυτή την περίοδο στον Νερόμυλο της Παλιάς Καβάλας και στον ομώνυμο καταράχτη που υπάρχει στην περιοχή.

Η διαδρομή είναι μήκους 6 χιλιομέτρων περίπου με αφετηρία και επιστροφή από το ίδιο σημείο και με υψομετρικά γύρω στα 200 μέτρα κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Η διαδρομή

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα ξεκινήσει από το χωριό της Παλιάς Καβάλας. Οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν το μονοπάτι και θα κάνουν την πρώτη τους στάση στον παλιό Νερόμυλο όπου και θα τους περιμένουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιάς Καβάλας με τα απαραίτητα εδέσματα να τους ενημερώσουν για τις ομορφιές της γύρω περιοχής και μαζί με τον κ. Ηλία να τους δείξουν τη λειτουργία του Παραδοσιακού Νερόμυλου.

Στη συνέχεια θα κατηφορίσουν μέσα από το μονοπάτι το οποίο κρύβει μια άγρια παραμυθένια ομορφιά ενός πλατανώνα κατά μήκος του όποιου θα συναντήσουν ξύλινα γεφυράκια για να διασχίσουν το ποταμάκι και ξύλινα σκαλοπάτια στα πιο δύσκολα σημεία και όμορφα σημεία θέασης όπου υπάρχουν ξύλινα παγκάκια για να απολαύσουν τη δροσιά που μας προσφέρει η φύση αυτή την περίοδο κάνοντας το διάλειμμα τους.

Αμέσως μετά θα φτάσουν στον πανέμορφο καταράχτη όπου οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι μπορούν να απολαύσουν μια όμορφη δροσιστική βουτιά στα κρυστάλλινα νερά και θα είναι και το μεγάλο διάλειμμα πριν την επιστροφή.

Τέλος θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής.

Το τελικό ραντεβού των συμμετεχόντων δίνεται για τις 10.30 πμ στην Παλιά Καβάλα, με τους πεζοπόρους από όλες τις περιοχές.

Λεωφορείο από την Αλεξανδρούπολη θα ξεκινήσει στις 8πμ, από το στάδιο Φώτης Κοσμάς και θα παραλάβει πεζοπόρους από Κομοτηνή και Ξάνθη (μετά από συννενόηση).

Info

Αρχηγός αποστολής: Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Δια ζώσης εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (6-9μμ καθημερινές)

Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecaNX-Vk0e-M3b-6jR73591R211oBxbX5nCWkpMQkE3KZEnQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, μια στεγνή αλλαξιά , ελαφρύ αντιανεμικό,  γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, αντιληακό, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.