Νεα κινητοποιηση φοιτητων σημερα στην Κομοτηνη

Αντιδράσεων συνέχεια για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Νέα κινητοποίηση διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην κεντρική Πλατεία φοιτητές στην Κομοτηνή.

Οι φοιτητές κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας που θα επιτρέψουν την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Σε απόφασή του ο Φοιτητικός Σύλλογος Κοινωνικής Εργασίας καλεί όλους τους φοιτητές «μαζί με τους μαθητές και τους εργαζόμενους να σηκώσουν ένα μεγάλο πανελλαδικό κίνημα αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που αποτελεί αντιδραστική τομή στην εκπαίδευση» θυμίζοντας πως «με άλλους αγώνες άλλους έχουμε αφήσει στα χαρτιά και άλλους νόμους» και πως «έχουμε ακυρώσει αντίστοιχη προσπάθεια στο παρελθόν για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!».

«Όλα θα κριθούν στο δρόμο του αγώνα» τονίζουν οι φοιτητές του Συλλόγου και καταλήγουν επισημαίνοντας πως «δυναμώνουμε τον αγώνα μας και στη σχολή μας όπου τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των τμημάτων μας ως συνέπεια της ιδιωτικοποίησης της παιδεία τα βιώνουμε άμεσα. Όλο το προηγούμενο διάστημα σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων με τον αγώνα μας πτυχία με αξία, σύγχρονες σπουδές δημόσιες και δωρεάν. Χρειάζεται τώρα να εντείνουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μας μαζί με όλους τους φοιτητές των Τμημάτων του ΔΠΘ για σύγχρονες δωρεάν σπουδές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.