Νεα εξεταστικη κλινη για το ΚΥ Σαπων

Προσφορά του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής

Μια κινητή ηλεκτρική εξεταστική κλίνη, η οποία θα τοποθετηθεί στο τμήμα επειγόντων του Κέντρου Υγείας Σαπών παρέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουνίου ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής, στο πλαίσιο της λεωφόρου δράσης του Διεθνούς Ροταρυ προς την τοπική κοινωνία.
 
Η κλίνη θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη κλίνη η οποία βρίσκεται στο Κέντρο από τη δημιουργία του, το 1987, και θα δώσει τη δυνατότητα στους γιατρούς να λειτουργούν γρηγορότερα στις κρίσιμες πρώτες στιγμές που ένα περιστατικό μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας.
 
Να σημειωθεί πως η προσφορά αυτή αποτελεί την ολοκλήρωση της εξαγγελθείσης δράσης, αντί βράβευσης, του προπροέδρου ροταριανού Μενέλαου Συκάκη , ο οποίος ζήτησε αντί τα χρήματα να διατεθούν για την αγορά του Paul Harris Fellow, να διατεθούν για δράση του Ομίλου στην τοπική κοινωνία.
 

Απόλυτη ανάγκη για την νέα κλίνη 

Τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου για την προσφορά τους ευχαρίστησε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου κ. Σεραφείμ Θώδης, μεταφέροντας τους τις ευχαριστίες του Διευθυντή της 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτη και του προσωπικού του, μιας και αποτελεί ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο της καθημερινότητας του Κέντρου, και ευχόμενος να είναι πάντα γεροί και να συνεχίσουν τη διαρκή τους προσφορά στους πολίτες της Ροδόπης.
 
«Είναι στην κυριολεξία το κρεβάτι του πόνου. Εδώ θα έρχεται ο ασθενής ο οποίος θα χρειάζεται επείγουσα βοήθεια από το Κέντρο Υγείας και είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που θα απαλύνει τον πόνο των ασθενών» σημείωσε, τονίζοντας πως το κρεβάτι που θα αντικατασταθεί υπάρχει εδώ και 30 χρόνια, από την κατασκευή του Κέντρου.

 

Συνέχιση της προσφοράς από τον Όμιλο 

Την κλίνη παρέδωσαν ο διοικητής της Ροταριανής Περιφέρειας κ. Γεώργιος Χριστοφορίδης, ο ταμίας του ομίλου κ. Νίκος Μπεναβίδης και ο γραμματέας του Ομίλου κ. Νίκος Χατζόπουλος, ευχόμενοι να αποτελέσει μια χρήσιμη προσθήκη στο Κέντρο.
 
Άλλωστε οι ανάγκες είναι πάντα μεγάλες, σημείωσε ο κ. Μπεναβίδης, που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή, για αυτό και ήρθαν σε επαφή με τη διοίκηση, και στη συνέχεια τέθηκε η δωρεά στο ΔΣ του ομίλου, που δραστηριοποιείται σε δωρεές, ειδικά σε θέματα υγείας, σε πολύ υψηλό επίπεδο.
 
Μόνο φέτος έχουν δωρίσει ένα καρδιογράφο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Κομοτηνής, καθώς και κλινοσκεπάσματα, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους για να γνωρίσουν τις ανάγκες και να καλύπτουν όσες μπορούν.
 
«Ρόταρυ σημαίνει συνεχή σκέψη για κάλυψη αναγκών, ιδιαίτερα εκεί που χρειάζεται. Πρώτο μέλημά μας στην κρίση και στη σκέψη μας είναι οι πρώτες ανάγκες και το κρεβάτι καλύπτει τις ανάγκες όλων των ασθενών» σημείωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.