«Νεα ενεργεια, νεα ελπιδα και νεο μελλον» λενε οι μαθητες του 8ου Δημοτικου Κομοτηνης

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο σχολείο με τη συνδρομή της «CHINA ΕΝERGY EUROPE RENEWABLE ENERGY»

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής σε συνεργασία με την εταιρεία  «CHINA ΕΝERGY EUROPE RENEWABLE ENERGY» στις 24 Μαΐου 2022 στο χώρο του σχολείου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούσαν το θέμα «Νέα ενέργεια, νέα ελπίδα και νέο μέλλον», με στόχο την ευαισθητοποίηση πάνω στην προστασία του περιβάλλοντος, με σκοπό την παραγωγή ενέργειας  από ανανεώσιμες πηγές.

Οι 70 μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου, πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων τους για η συγκεκριμένη δράση, την ανάδειξη της σημασίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το περιβάλλον  και τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας οι εξειδικευμένοι μηχανικοί από την εταιρεία έδωσαν διαλέξεις για την ανανεώσιμη ενέργεια στους μαθητές του δημοτικού, εξηγώντας τις βασικές αρχές λειτουργίας των ανεμογεννητριών και της συντήρησης στα αιολικά πάρκα. Μετά το τέλος των διαλέξεων διενεργήθηκε συνεδρία ερωταπαντήσεων, με τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά όσον αφορά την κατασκευή των ανεμογεννητριών και των αιολικών πάρκων.

Στο τέλος των διαλέξεων πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός συναρμολόγησης μοντέλου ανεμογεννήτριας όπου οι μαθητές με τις οδηγίες των μηχανικών συναρμολόγησαν 7 μοντέλα ανεμογεννητριών. 

Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων ο διευθυντής του σχολείου παίζοντας πιάνο με τη συνοδεία όλων των μαθητών τραγούδησαν το «THE WIND SONG» ένα τραγούδι ειδικά γραμμένο για την «CHINA ENERGY EUROPE RENEWABLE ENERGY» από τους ίδιους τους μαθητές και μελοποιημένο από τον διευθυντή. Τα λόγια του τραγουδιού: «Χρησιμοποιείστε τον άνεμο να διατηρήσουμε τον πλανήτη καθαρό, είναι πάντα εκεί, ο άνεμος είναι η λύση».

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, δώρισε σχολικό εξοπλισμό, προτζέκτορες και άλλο εκπαιδευτικό υλικό στο σχολείο. Ο διευθυντής του σχολείου Μιχάλης Ράντος, υπέγραψε και το πρωτόκολλο παραλαβής της δωρεάς.

Εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, ευχαρίστησε την εταιρεία για την υλική υποστήριξη τονίζοντας πως το σχολείο προσδίδει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πως οι εκπαιδευτικοί θα εκμεταλλευθούν στο έπακρο τον εξοπλισμό που τους δόθηκε.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Γιώργος, αντιπρόσωπος των μαθητών, παρουσίασε ένα λεύκωμα με ανεμογεννήτριες φτιαγμένο από τους συμμαθητές του στην εταιρεία. Όλοι οι μαθητές φώναξαν «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στα κινέζικα για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στη εταιρεία για αυτή τη εξαιρετική δράση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο τους.

Στο μέλλον, η «CHINA ENERGY EUROPE RENEWABLE ENERGY», θα συνεχίσει να ενημερώνει την κοινωνία, να συνεισφέρει στην εκπαίδευση και κυρίως τους νέους, με στόχο την πράσινη ανάπτυξη και τη βελτίωση του περιβάλλοντος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.