Νεα αποφαση για τη στηριξη των κτηνοτροφων

Με τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης διευρύνεται ο αριθμός των κτηνοτρόφων που θα λάβουν το 2% για αγορά ζωοτροφών

Σε περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων προχώρησε η κυβέρνηση, με τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, αναπληρωτή Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 δίνεται η δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες αγρότες να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και να λάβουν την προβλεπόμενη ενίσχυση 2%, αφού αναιρέθηκε από την κυβέρνηση η παλαιότερη ημερομηνία (30/12/2021). Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Τροποποίηση προϋπολογισμού

Επίσης τροποποιείται ο υπολογισμός της ενίσχυσης ως προς τους νεοεισερχόμενους αγρότες, δηλαδή, όσους έκαναν έναρξη μέσα στο έτος 2021, προκειμένου το 2% να υπολογιστεί επί των εξόδων τους και όχι των εσόδων τους που όριζε η αρχική απόφαση που τροποποιείται.

«Το ΥπΑΑΤ συνεχίζει τη στήριξη σε κτηνοτρόφους και γεωργούς» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι  εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί και νέο πλαίσιο στήριξης, με στοχευμένες παρεμβάσεις, που θα προέρχεται από ενωσιακούς πόρους, καθώς όλα τα προηγούμενα μέτρα στήριξης προήρχοντο από εθνικούς πόρους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.