Νεα αποχη των συμβολαιογραφων απο τους πλειστηριασμους

Συνεχίζεται η κινητοποίηση

Συνεχίζεται η πανελλαδική απόχη των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς κατοικιών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, την Τετάρτη δεν θα διεξαχθούν πλειστηριασμοί.
 
Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να μην διενεργηθεί κανένας πλειστηριασμός κατοικίας με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ. Μόνο κατ’ εξαίρεση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα.
 
Οι συμβολαιογράφοι σημειώνουν ότι θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Ο.Τ.Α., οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.
 
Επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα και θα διενεργηθούν και αυτή την Τετάρτη, μετά από σχετική άδεια των θεσμικών οργάνων μας, δεν αφορούσαν και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Ο.Τ.Α.».
 
Πάντως, θα συνέλθει την επόμενη εβδομάδα η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος με σκοπό να επανεκτιμήσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση και να επανατοποθετηθεί στο ζήτημα της διενέργειας των πλειστηριασμών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.