Ναυαγοσωστης και στην παραλια Μεσης απο φετος

Επεκτείνεται η ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες του Δήμου Κομοτηνής

Ναυαγοσωστική κάλυψη και στην παραλία Μέσης, πέρα της παραλίας Αρωγής, θα υπάρχει φέτος το καλοκαίρι από το Δήμο Κομοτηνής, μιας και το Λιμεναρχείο Λάγους χαρακτήρισε πολυσύχναστη και την συγκεκριμένη παραλία.

Αυτό σημαίνει και αύξηση του προϋπολογισμού, από 130.000 πέρυσι, σε 200.000 ευρώ φέτος, χωρίς μάλιστα την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ενδιαφερόμενος, μιας και εκείνοι που μπορούν να αναλάβουν το εν λόγω έργο είναι λίγοι.

Και αυτό γιατί ο ανάδοχος, πέρα από τους 4 ναυαγοσώστες ανά πάσα στιγμή, πρέπει να διαθέτει τόσο τον εξοπλισμό για αυτούς, ένα μηχανοκίνητο, επαγγελματικό μικρό σκάφος, ολικού μήκους τουλάχιστον τριών μέτρων και τριάντα εκατοστών ανά ναυαγοσώστη, ένα επαγγελματικό ατομικό σκάφος – θαλάσσιο μοτοποδήλατο, ολικού μήκους τουλάχιστον δύο μέτρων και εβδομήντα πέντε εκατοστών, και δύο επαγγελματικά, μηχανοκίνητα, πνευστά, μικρά ταχύπλοα σκάφη, ολικού μήκους τουλάχιστον πέντε μέτρων, εφοδιασμένο με μόνιμα εγκατεστημένο προβολέα και VHF GPS -PLOTER, με σανίδα ακινητοποίησης επιπλέουσα, με ιμάντες πρόσδεσης και σύστημα ακινητοποιητή κεφαλής συμβατό με τη σανίδα ακινητοποίησης, καθώς και με φορητό φαρμακείο ναυαγοσώστη-φορητό απινιδωτή.

Έτσι στις παραλίες θα υπάρχουν τέσσερις ναυαγοσώστες (3 στην Αρωγή και 1 στη Μέση) από την 1-6-2021 έως 30-9-2021, με κάλυψη από τις 10:00π.μ. έως τις 18:00μ.μ. από Δευτέρα έως και Κυριακή και τις ημέρες αργιών, μαζί με έναν επόπτη ναυαγοσώστη, που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως ανέφερε και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Δημήτρης Πολιτειάδης,  πως πέρυσι χρειάστηκε επαναληπτική προκήρυξη για να βρεθεί ανάδοχος.

Τέλος, στην περιοχή μας έχουμε ακόμα τρεις πολυσύχναστες παραλίες, εκτός δικαιοδοσίας του Δήμου Κομοτηνής. Η μία είναι η παραλία Φαναρίου, μεταξύ Κάμπινγκ και διαύλου του ιχθυοτροφείου, που ανήκει στην διακιοδοσία της ΕΤΑΔ, ενώ από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης χαρακτηρίστηκαν πολυσύχναστες στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών οι ακτές Κρυονερίου και Πλατανίτη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.