Ναυαγοσωστες και φετος στην παραλια της Αρωγης

Συνεχίζεται κανονικά η ναυαγοσωστική κάλυψη από το Δήμο Κομοτηνής

Θα συνεχιστεί και φέτος το καλοκαίρι, η ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας της Αρωγής, στην οποία, μετά από δυο δύσκολα χρόνια κορωνοϊού, όλοι ελπίζουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Η παραλία είναι παραχωρημένη στο Δήμο Κομοτηνής (η διπλανή παραλία Φαναρίου ανήκει στην ΕΤΑΔ) και έτσι αυτός αναλαμβάνει την ναυαγοσωστική κάλυψη, που σημαίνει τρεις ναυαγοσώστες, σε τρία βάθρα, από την 1-6-2021 έως 30-9-2021, με κάλυψη από τις 10:00π.μ. έως τις 18:00μ.μ. από Δευτέρα έως και Κυριακή και τις ημέρες αργιών, μαζί με έναν επόπτη ναυαγοσώστη, που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Η ακτή Αρωγής του Δήμου Κομοτηνής είναι μήκους 1.200 μέτρων περίπου, μπροστά από τα αναψυκτήρια που λειτουργούν εκεί τους θερινούς μήνες.

Το πρόγραμμα καθώς και το τηλέφωνο του ναυαγοσώστη θα είναι αναρτημένο σε ειδικό χώρο δίπλα στο Ναυαγοσωστικό Πύργο.

Πώς θα γίνεται η κάλυψη της παραλίας

Πέρα από τους τρεις ναυαγοσώστες που θα εποπτεύουν το χώρο ανά πάσα στιγμή, ο ανάδοχος υποχρεούται να διαθέτει ένα επαγγελματικό ατομικό σκάφος – θαλάσσιο μοτοποδήλατο, ολικού μήκους τουλάχιστον δύο μέτρων και εβδομήντα πέντε εκατοστών, ιπποδύναμης τουλάχιστον ογδόντα ίππων, τουλάχιστον δύο θέσεων, το οποίο θα χειρίζεται ο επόπτης ναυαγοσωστών.

Παράλληλα, ανά ναυαγοσώστη, θα διαθέτουν ένα μηχανοκίνητο, επαγγελματικό μικρό σκάφος, ολικού μήκους τουλάχιστον τριών μέτρων και τριάντα εκατοστών, ιπποδύναμης τουλάχιστον έξι ίππων, ενώ θα υπάρχει και ένα επαγγελματικό, μηχανοκίνητο, πνευστό, μικρό ταχύπλοο σκάφος, ολικού μήκους τουλάχιστον πέντε μέτρων, ιπποδύναμης τουλάχιστον εκατό ίππων.

Ο χειριστής του σκάφους, καθώς και ένας ναυαγοσώστης, θα είναι παρόντες πλησίον του σκάφους και σε ετοιμότητα για παροχή άμεσης βοήθειας. Μάλιστα εφόσον απαιτηθεί, επιχειρεί, προς παροχή βοήθειας και εκτός λουτρικών εγκαταστάσεων, υπό τις εντολές της Λιμενικής Αρχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.