Ναρκωτικα «μυρισε» ο αστυνομικος σκυλος στο σπιτι 69χρονου στην Ξανθη

Κατασχέθηκαν πάνω από 5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι, στη Μυρτούσσα Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 69χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
 
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία και την αποθήκη αγροκτήματος του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
• 20 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5.280,5 γραμμαρίων
• 1 νάιλον συσκευασία με σπόρους κάνναβης
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Πρώτα την εξαπάτησε και μετά την έκλεψε

«Μαϊμού» τραπεζικός «στοίχησε» σε ηλικιωμένη στην Ξάνθη πάνω από 3.450 ευρώ

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται -μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος κατηγορείται για απάτη και κλοπή σε βάρος 81χρονης, πράξεις που έλαβαν χώρα την Πέμπτη το πρωί, στην Πεζούλα Ξάνθης. Αναλυτικότερα, ο δράστης μετέβη στο σπίτι της ηλικιωμένης, όπου προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας και προφασιζόμενος οφειλές του υιού της, κατάφερε να εξαπατήσει την 81χρονη και να αποσπάσει από αυτήν το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.
 
Στη συνέχεια ο δράστης, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε από το εσωτερικό του σπιτιού μία τσάντα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και ακολούθως επιβιβάστηκε σε όχημα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης. 

Ολόκληρη «επιχείρηση» έστησαν 5 άνδρες για να κλέψουν υλικά από εταιρία

Συνελήφθησαν την Πέμπτη το απόγευμα, σε επαρχιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πέντε άνδρες, τρεις 41χρονοι, ένας 26χρονος και ένας 22χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
 
Ειδικότερα, οι πέντε άνδρες επιβαίνοντες σε ισάριθμα οχήματα, μετέβησαν, μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, σε επιχείρηση και αφαίρεσαν από τον αύλειο χώρο διάφορα υλικά (χαλίκι – σίδερα – ξύλα), συνολικού βάρους περίπου 2 τόνων.
 
Η πράξη των δραστών έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος ενημέρωσε το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Άμεσα οι αστυνομικοί προσέτρεξαν στο σημείο, όπου συνέλαβαν τους πέντε άνδρες.
 
Στα οχήματα των δραστών βρέθηκαν τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Κατασχέθηκαν επίσης τρία Ι.Χ.Ε. και δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα. Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 22 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή, ενώ ο 41χρονος επιπλέον για ληστεία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Φιλική σχέση αξίας 3.521 ευρώ

Φιλικό ζευγάρι έκλεψε τα στοιχεία χρεωστικής κάρτας 37χρονου στη Δράμα και έκανε 47 συναλλαγές μέσω διαδικτύου

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης μέσω υπολογιστή και κλοπής στοιχείων χρεωστικής κάρτας, στη Δράμα. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων, ενός 38χρονου και μιας 20χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή και κλοπή.
 
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία 37χρονου, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες, το τελευταίο δίμηνο περίπου (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2015), πραγματοποίησαν αγορές μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της χρεωστικής του κάρτας.
 
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι δύο δράστες, εκμεταλλευόμενοι τη γνωριμία τους με τον 37χρονο, υπέκλεψαν τα στοιχεία της χρεωστικής του κάρτας και στη συνέχεια κάνοντας χρήση αυτών, πραγματοποίησαν 47 συναλλαγές μέσω διαδικτύου, συνολικού χρηματικού ποσού 3.521,52 ευρώ.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δραστών βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που αγόρασαν κατά τις διαδικτυακές συναλλαγές, το οποίο και κατασχέθηκε.
 
Κατασχέθηκαν επίσης δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.