Ναι στην λειτουργια των Δημοτικων, αλλα με τα απαραιτητα πρωτοκολλα

Στέφανος Μακρυγιάννης: «Εμείς θέλουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία, γιατί δεν θεωρούμε πως μπορεί να αποδώσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση»

Να μεταφερθεί όλο το προσωπικό της καθαριότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κατά το lockdown προτείνουν οι εκπαιδευτικοί

Με τα ίδια πρωτόκολλα, τα ίδια προβλήματα και τα ίδια αιτήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ροδόπη από τη Δευτέρα, όταν και θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία των Δημοτικών σχολείων, παρά το lockdown.

Η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε αντίθεση με τις άλλες βαθμίδες, θα συνεχίσει να λειτουργεί, κάτι που επιθυμούν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, σημειώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρείς Ιεράρχες» κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, παρόλο που συνεχίζουν να ζητούν να εφαρμοστούν τα αιτήματά που είχαν από το Σεπτέμβριο: λιγότερους μαθητές σε κάθε τάξη, τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

«Εμείς θέλουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία, γιατί δεν θεωρούμε πως μπορεί να αποδώσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση» σημείωσε, «που δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διδασκαλία στην τάξη, και ακόμα περισσότερο στις μικρότερες ηλικίες, που έχουν άλλες ανάγκες». Και αυτό γιατί για να γίνει εξ αποστάσεως μάθημα, τα παιδιά χρειάζονται συνήθως και κάποιον γονέα μαζί, κάτι που δεν είναι πάντα δυνατόν, ενώ δεν έχει διατεθεί εξοπλισμός σε όσους το χρειάζονται.

Έτσι με το 1/5 των παιδιών να μην έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα δια ζώσης μαθήματα, αλλά με όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα, αποτελούν προς το παρόν τη μοναδική παιδαγωγικά ορθή λύση.

Μάλιστα ο κ. Μακρυγιάννης τόνισε πως το κλείσιμο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διευκολύνει την εφαρμογή των πρωτοκόλλων αυτών για την πρωτοβάθμια. Πρωτίστως, θα μπορούσε όλο το προσωπικό της καθαριότητας να μεταφερθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να έχουν πλήρη καθαριότητα, όπως είχε γίνει, αλλά στο αντίστροφο, τον Μάιο, όταν είχαν ανοίξει πρώτα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, και το προσωπικό καθαριότητας είχε χρησιμοποιηθεί για το άνοιγμα αυτό.

Επιπλέον οι αίθουσες στα κλειστά σχολεία της δευτεροβάθμιας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, υπό προϋποθέσεις και με την πρόσληψη φυσικά ικανού αριθμού αναπληρωτών, για να «σπάσουν» όποιες πολυάριθμες τάξεις υπάρχουν στα Δημοτικά, λύνοντας αυτομάτως το πρόβλημα έλλειψης αιθουσών.

Τα κρούσματα στην πρωτοβάθμια δεν ήταν τόσο πολλά όσο στη δευτεροβάθμια, και φαίνεται ότι ισχύει ότι τα μικρότερα παιδιά είναι κατά βάση ασυμπτωματικά, αυτό όμως, σημείωσε ο κ. Μακρυγιάννης, δεν σημαίνει πως δεν μεταδίδουν και δεν μεταφέρουν τον κορωνοϊό, για αυτό και θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.