Να βαλει ταξη στις αρδευτικες υποδομες προσπαθει ο  Δημος Μαρωνειας-Σαπων

Καλεί τους παραγωγούς να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση για τα σημεία που παίρνουν νερό

Η δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη στο αίτημα του αγροτικού κόσμου και συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις προχωρά στην υλοποίηση-εκτέλεση μιας σημαντικής μεταρρύθμισης που αφορά την λειτουργία των αρδευτικών υποδομών του Δήμου.

Μια πρωτοβουλία που έρχεται ως απτή πράξη στήριξης του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας, η οποία εκτείνεται σε όλη την εδαφική επικράτεια του Δήμου.

Πρόθεση της Δημοτικής αρχής είναι ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των υποδομών άρδευσης τόσο με νέα έργα ανορύξεων όσο και με την αναβάθμιση των υφιστάμενων σημείων υδροληψίας. Βάσει λοιπόν του παραπάνω σχεδιασμού δρομολογείται μια σειρά παρεμβάσεων που στόχο θα έχουν την εγκαθίδρυση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού δικτύου άρδευσης στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

Με την υπ’ αρίθμ. 20/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Μαρωνείας- Σαπών που αφορά την «Ψήφιση Κανονισμού Άρδευσης Δήμου Μαρωνείας – Σαπών», προσδιορίζεται η σχέση του Δήμου και των παραγωγών ως προς τη χρήση των γεωτρήσεων, των φραγμάτων φυσικών και τεχνητών, των φυσικών και τεχνητών υδρομαστεύσεων, των ποταμών και ρεμάτων, που οι πηγές και εκβολές τους βρίσκονται στην γεωγραφική εδαφική επικράτεια του Δήμου.

Υποβολή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, σύμφωνα με το Άρθρο 6 του Κανονισμού, οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση προς την αρμόδια Τοπική Επιτροπή Άρδευσης.

Μαζί με την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση κατατίθεται αντίγραφο της πιο πρόσφατα καταχωρημένης δήλωσης στο Ο.Σ.Δ.Ε., στην οποία θα φαίνεται η έκταση και το είδος της καλλιέργειας.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια Τοπική Επιτροπή Άρδευσης τα αποδεικτικά στοιχεία που θα τους ζητηθούν, κατά περίπτωση.

Οι αιτήσεις – δηλώσεις θα κατατίθενται στον Πρόεδρο / Σύμβουλο της Κοινότητας ή στον Ομαδάρχη και θα διαβιβάζονται στην αρμόδια Τοπική Επιτροπή Άρδευσης ανά Κοινότητα για έλεγχο και έγκριση, ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα άρδευσης ανά γεώτρηση.

Υπόδειγμα της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.maroneiasapes.gov.gr/) και στο Αυτοτελές Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά από την δημοσίευση της παρούσας και ως την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 15:00.

Τα σημεία αρδευτικών γεωτρήσεων

Οι θέσεις των αρδευτικών γεωτρήσεων περιγράφονται παρακάτω:

Α/ΑΚΩΔΙΚΟΣΘΕΣΗΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΣΗΣ
1ΑΡΔ1ΑΜΦΙΑΠΟΜΩΝΑ
2ΑΡΔ2ΑΡΙΣΒΗΑΡΙΣΒΗ ΠΡΟΣ ΑΜΦΙΑ
3ΑΡΔ3ΑΡΙΣΒΗΑΡΙΣΒΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΣΟ
4ΑΡΔ4ΕΒΡΕΝΟΣΕΒΡΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΚΙΖΑΡΙ
5ΑΡΔ5ΕΒΡΕΝΟΣΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ
6ΑΡΔ6ΛΟΦΑΡΙΟΠΟΤΑΜΙ
7ΑΡΔ7ΠΡΩΤΑΤΟΠΟΤΑΜΙ (ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑΣΗΣ)
8ΑΡΔ8ΤΣΙΦΛΙΚΙΠΡΩΤΑΤΟ
9ΑΡΔ9ΤΣΙΦΛΙΚΙΜΙΚΡΟΡΕΜΑ (ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ Γ.)
10ΑΡΔ10ΤΣΙΦΛΙΚΙΣΠΑΘΑΡΑΣ Γ.
11ΑΡΔ11ΤΣΙΦΛΙΚΙΕΙΥΑΠΟΕ
12ΑΡΔ12ΧΑΜΗΛΟΣΥΚΙΕΣ
13ΑΡΔ13ΧΑΜΗΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ
14ΑΡΔ14ΧΑΜΗΛΟΠΛΑΓΙΑ
15ΑΡΔ15ΚΑΣΣΙΤΕΡΑΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ
16ΑΡΔ16Ν. ΣΑΝΤΑΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ
17ΑΡΔ17ΜΙΡΑΝΑΑΛΩΝΟΤΟΠΟΣ (ΦΡΑΓΜΑ)
18ΑΡΔ18ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΚΗΤΩΝΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑΣ ΑΣΚΗΤΩΝ
19ΑΡΔ19ΙΜΕΡΟΣΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ

Info

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.maroneiasapes.gov.gr/ypovoli-aitiseon-paragogon-etous-2024-gia-dikaiomata-chrisis-tou-dimotikoudiktyou-ardefsis/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.