«Να μην μετατραπουν αυτα τα ιδρυματα και αυτοι οι θεσμοι σε αποθηκες ψυχων»

Επίσκεψη του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής - Συναντήθηκε με την διοίκηση και συζήτησε τις ανάγκες του Ιδρύματος και πώς αυτές μπορούν να λυθούν

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής (πρώην Θεραπευτήριο) επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου ο βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού κ. Ιλχάν Αχμέτ, στο πλαίσιο προώθησης των θεμάτων κοινωνικής μέριμνας και των υφιστάμενων δομών της Π.Ε. Ροδόπης.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για τις ελλείψεις επιστημονικού προσωπικού στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, τονίζοντας ιδιαίτερα την έλλειψη ψυχολόγων, επισκέφτηκε το χώρο και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ κ. Σωτήριο Σωτηριάδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση όλων των δομών του Κέντρου αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο τοπικό Παράρτημα, που εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα στη θέση του ψυχολόγου αλλά και εργοθεραπευτή, που μοιράζονται με τη δομή της Ξάνθης.
 
Ο κ. Ιλχάν σημείωσε πως υπάρχει ένα σημαντικό κενό στη θέση του ψυχολόγου, μια ιδιότητα που είναι απαραίτητη ώστε τα παιδιά να έχουν επιστημονική κάλυψη και στήριξη. «Όπως είπε και ο κ. Πρόεδρος, το κτίριο και οι δομές δεν είναι αποθήκες ψυχών, αλλά κέντρα που πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά να ενταχθούν στην κοινωνία» υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ενισχυθεί το θέμα της ανάδοχης οικογένειας. Ο κ. Ιλχάν επέμεινε επίσης στην ανάγκη να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι της Κομοτηνής, που έχουν την δυνατότητα, όπως και στην Καβάλα, να πάρουν κάποια από τα παιδιά, στο σπίτι τους. Μάλιστα τόνισε πως η διαδικασία αυτή πλέον έχει απλουστευτεί, ενώ επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, ώστε να απλουστευτεί η διαδικασία περισσότερο.
 
«Διαπιστώσαμε και καταγράψαμε όλες τις ελλείψεις, και θα είμαι αρωγός και βοηθός στην κατεύθυνση να μην μετατραπούν αυτά τα ιδρύματα και αυτοί οι θεσμοί σε αποθήκες ψυχών» διαβεβαίωσε κλείνοντας ο κ. Ιλχάν. 

Πίεση και διεκδίκηση για αναβάθμιση των υπηρεσιών 

Από την πλευρά του ο κ. Σωτηριάδης ευχαρίστησε τον κ. Ιλχάν για την επίσκεψή του, σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συναντούν και να συνομιλούν για διάφορα θέματα που αφορούν γενικότερα το Κέντρο κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ και ειδικότερα το παράρτημα της Κομοτηνής με ένα μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου.
«Νομίζω ότι με τη βοήθεια όλων, από όποια πολιτική πλευρά και αν προέρχονται, μπορούμε να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε ώστε κάποιες τουλάχιστον από αυτές τις ειδικότητες, οι άκρως απαραίτητες, να έρθουν εδώ» σημείωσε, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα αναβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν στους περιθαλπόμενους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.